Mission Possible / Wat doen we

Help de Jaarlijks geven we onderdak aan 150 kinderen. Meer dan 750 kinderen worden d.m.v. thuiszorg ondersteund. Lees Meer Kinderen in Nood Kom op In Bulgarije ondersteunen we de Roma-gemeenschap. I.v.m. de corona crisis een urgent project! Lees meer voor de Zwakken Hulp aan Het baby box project biedt directe hulp aan kind en moeder - maar ook zo veel meer Lees meer Moeder Kind en

Wat doet Mission Possible

Mission Possible is een christelijke hulpverleningsorganisatie die zich richt op ondersteuning van kansarme kinderen en gezinnen in Albanië, Armenië, Bulgarije, Oekraïne en Rusland. Hiervoor zijn verschillende activiteiten op gezet zoals opvangtehuizen, rehabilitatie- en dagopvangcentra, opvang van gezinnen,  opvang van Roma, opvang van tienermoeders en een Baby box project.

Meer weten? Klik op onderstaande afbeeldingen

Onze projecten vinden plaats in Rusland, Oekraïne, Bulgarije, Albanië en sinds kort Armenië.

In Rusland richten we ons vooral op opvang van probleemgezinnen met name moeders met kinderen en tienermoeders. De aanpak van Mission Possible is er op gericht om kind en ouder(s) bij elkaar te brengen/te houden en te voorkomen dat zij in weeshuizen worden geplaatst.

In Bulgarije vormen discriminatie, hoge werkloosheid, geen onderwijs, slechte behuizing en sanitaire omstandigheden grote problemen voor de Roma-gemeenschap. Mission Possible organiseert in samenwerking met de Roma gemeenschap in de winter gaarkeukens. Er zijn zondagsscholen opgezet en de kinderen krijgen les in lezen en schrijven. In de zomer worden vakantiekampen georganiseerd. Mission Possible geeft vakopleidingen aan jongeren.  Mission Possible heeft een speciaal programma ontwikkeld voor vrouwen die geleden hebben onder verschillende vormen van geweld.

In Armenië richt Mission Possible zich op het ondersteunen van arme gezinnen door middel van het opzetten van dagopvangcentra. Vaak zijn dit gezinnen met alleen een moeder. Kinderen worden na schooltijd opgevangen, krijgen een maaltijd, huiswerkbegeleiding, leren sociale vaardigheden en kunnen mee doen aan verschillende activiteiten. Zowel kinderen en ouders ontvangen psychologische en maatschappelijke hulp om persoonlijke en familie problemen op te lossen.

In Albanië heeft Mission Possible in Bathore, een voorstad van Tirana, een wijkcentrum opgezet van waaruit veel activiteiten worden georganiseerd voor mensen uit de buurt. Voor kinderen zijn verschillende clubs, er wordt computerles en Engelse les gegeven, er is een bibliotheek. Voor vrouwen worden regelmatig workshops georganiseerd.  In de zomer worden dagvakantiekampen georganiseerd.

In Oekraïne wordt wekelijks in verschillende dorpen in de Odessa regio een dagopvangprogramma uitgevoerd voor kinderen uit arme gezinnen.

12

Opvangcentra

9

Gezinsprogramma's

5

Dagcentra-clubs

4

Gaarkeukens

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?