Mission Possible / Vrouwenopvang
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Steun de vrouwenopvang en geef voor een toekomst vol van hoop!

Doelstelling

We willen onze huidige opvanghuizen in Asbest, Jekaterinenburg, Sint Petersburg, Tsjeljabinsk en Oefa draaiende houden. We willen een veilige vluchtplek zijn voor vrouwen die acuut onze hulp nodig hebben. Ze mogen zich welkom weten, mét hun kinderen. Mocht het aan de orde zijn, dan zullen we hulp bij afkicken geven. Ons opvanghuis in Asbest is hierin gespecialiseerd. We willen bouwen aan het zelfvertrouwen van de vrouwen en hun kinderen. We ondersteunen moeders in de verzorging van hun kinderen en bieden traumaverwerking voor de vrouwen en hun kinderen. Verder bieden we hulp bij het regelen van de juridische zaken, huisvesting en een baan. Preventief vragen we aandacht bij lokale en landelijke overheid voor het probleem van huiselijk geweld. We maken de samenleving bewust van dit probleem o.a. door middel van interviews op de lokale radio/tv. 

De kosten voor 1 dag opvang voor moeders en hun kinderen zijn €10,-

Specialisatie

Al jaren helpt Mission Possible meisjes die op straat slachtoffer van geweld zijn geworden. Helaas vindt er ook achter veel voordeuren dergelijk misbruik plaats. Het programma is gestart in Bulgarije. Inmiddels is het uitgegroeid tot een gespecialiseerde bediening van Mission Possible omdat er een ongelooflijke behoefte aan hulp is op dit gebied. In Rusland worden er per jaar 14.000 vrouwen vermoord door hun echtgenoot. We zijn in verschillende plaatsen actief. Mission Possible was één van de eerste organisaties waar vrouwen hun kinderen mee mochten nemen in deze ‘blijf-van-mijn-lijf’ huizen. Gelukkig is dit nu steeds meer gebruikelijk geworden en hoeven moeders hun kinderen niet bij hun gewelddadige echtgenoot achter te laten. 

We hadden een geval waarin een vrouw met twee kinderen drie dagen in haar appartement onder een tafel bivakkeerde. Haar man was meerdere malen uitgezonden geweest naar oorlogsgebieden en zag overal vijanden. En drie dagen leefden ze onder de tafel. Toen ze kon vluchten kwam ze naar ons. Het was een verschrikking: de kinderen werden geslagen, ze zat onder de blauwe plekken.

Nastya vertelt dat het niet gemakkelijk was om weg te gaan. Haar man heeft haar lange tijd bijgebracht dat niemand haar nodig had. Iedereen in de buurt was slecht. En ze begon het zelf te geloven. Maar in ons opvanghuis realiseerde ze zich dat er mensen zijn die niet onverschillig staan ​​tegenover het ongeluk van iemand anders. Nu probeert ze te voorkomen dat de andere meisjes in de val lopen. Ze zegt dat de agressor in een vroeg stadium in de relatie kan worden herkend, omdat de meesten van hen hetzelfde scenario volgen: eerst mooie verkering, beloften en geschenken. Dan beginnen macht en controle.

Het belangrijkste voor een vrouw in zo’n situatie is om weer in liefde en in zichzelf te geloven, en ook om te onthouden dat de wereld niet beperkt is tot vier muren, onder hetzelfde dak met een tiran. Dat er een ander leven is – een leven zonder geweld, je hoeft alleen maar over de drempel te stappen.

Mission Possible Oefa Huiselijk Geweld

Mission Possible werkt in deze programma’s steeds meer samen met de lokale overheid. Daar zijn we dankbaar voor. Steeds vaker wordt onze expertise ingeroepen en inmiddels krijgen we ook lokale subsidies. Onze hulpverlening maakt écht het verschil!

Mission Possible Ufa opvang
Mission Possible opvang Tsjeljabinsk
Tikkie Mission Possible Vrouwenopvang

Steun de vrouwenopvang en geef voor een toekomst vol van hoop!


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!