Mission Possible / Vrouwen in Siberië
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Created using the Donation Thermometer plugin https://wordpress.org/plugins/donation-thermometer/.€3,300Raised €6,186 towards the €3,300 target.€6,186Raised €6,186 towards the €3,300 target.187%

Het leven is hard in Siberië. En met name voor vrouwen en hun kinderen. De vrouwen die wij helpen worden niet alleen geconfronteerd met armoede, maar vaak ook met ernstig huiselijk geweld.

Per jaar sterven er naar schatting minstens 14.000 vrouwen in Rusland aan de gevolgen van huiselijk geweld. Mede door alcoholmisbruik is het niet veilig thuis voor deze vrouwen en hun kinderen. Vluchten voor deze situatie is erg moeilijk en ingewikkeld.

Mission Possible heeft opvangtehuizen waar deze vrouwen met hun kinderen terecht kunnen, als zij deze stap nemen.

In deze huizen werken we aan rust en herstel voor de moeder en haar kinderen. Daarnaast werken we aan een goede band tussen de moeder en haar kinderen, we zorgen voor de juiste documenten en papieren en we begeleiden het gezin naar een zelfstandig leven. Er is aandacht voor scholing en (medische) zorg voor de kinderen. We helpen om een netwerk op te bouwen en de vrouwen worden gestimuleerd om elkaar te ondersteunen.

* De thermometer werken we regelmatig handmatig bij. Schrik dus niet als jouw donatie niet direct erbij op telt.

Samen met de luisteraars van GrootNieuwsRadio gaan we voor 10 vrouwen en hun kinderen een maand opvang bereikbaar malen. We hebben het dan over 300 donaties van 11 euro. Doe jij ook mee?
Wil je weten welke impact we maken? Bekijk het verhaal van Natalia en haar zoontje Misha, uit Asbest

Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!