Mission Possible / Nieuws  / Tien jaar Mission Possible Nederland
Bert Dokter oprichter - directeur Mission Possible Nederland
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Mission Possible Nederland viert 10-jarig jubileum

 Een jubileum vieren – een trieste zaak

GRONINGEN Een jubileum vieren van een hulporganisatie is – op de keper beschouwd – een trieste zaak. Mission Possible Nederland bestaat 10 jaar en natuurlijk zijn we blij en dankbaar dat we in die tien jaar voor duizenden vrouwen, mannen en kinderen veel hebben kunnen betekenen. Maar dat die hulp onverminderd nodig is en zal blijven…

Tien jaar geleden is Mission Possible Nederland opgericht op initiatief van Bert Dokter. Hij is vanaf oprichtingsdatum door het bestuur aangesteld als directeur. Hij kijkt dankbaar terug op tien jaar Mission Possible. “In de loop van de jaren zijn de inkomstem gestaag gegroeid en momenteel ondersteunt Mission Possible 15 projecten in vijf landen te weten Albanië, Armenië, Bulgarije, Oekraïne en Rusland.

Ook het werk heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Van vrijwilligers die met een thermoskan soep de straatjeugd opzochten tot opvangtehuizen met personeel die professionele hulpverlening bieden.

Deze lokale projecten ontvangen jaarlijks een bijdrage in exploitatiekosten en soms geld voor specifieke doelen. Met dankbaarheid zien we dat de lokale hulpverleners in toenemende mate kunnen steunen op lokale fondsenwerving (donaties in geld en goederen en inbreng van vrijwilligers). Die lokale fondsenwerving wordt een steeds belangrijker deel van de inkomsten van de door Mission Possible ondersteunde projecten. Dat is goed voor de zelfredzaamheid van de lokale organisaties, maar zeker ook voor het lokale draagvlak en betrokkenheid”.

Om extra aandacht te geven aan het jubileum geeft Mission Possible Nederland het magazine ‘Spasibo’ uit – wat dankjewel betekent – uit met onder andere hoogtepunten, een interview met de directeur, een indrukwekkend levensverhaal van een jongedame die door Mission Possible is geholpen en een financieel overzicht.

Als jubileumproject is gekozen het project ‘Kinderen van Berd’. Berd is een plaats in het noordoosten van Armenië en hier worden dagelijks kinderen uit kansarme gezinnen opgevangen. 

Mission Possible Nederland is jarig en trakteert!

Mission Possible 10 jaar - 10 recepten

Ons gratis jubileum magazine ontvangen?

Cover Mission Possible Nederland Jubileum magazine 10 jaar

Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!