Mission Possible / Rusland – Krasnoyarsk
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Steun het project in Krasnoyarsk en geef voor een toekomst vol van hoop!

Doelstelling

In Krasnoyarsk runt Mission Possible een dagopvangprogramma voor kinderen uit probleemgezinnen. Voor deze kinderen worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Daarnaast wordt er ondersteuning geboden aan de ouders. Hierbij gaat het vaak over alleenstaande moeders. Voor deze moeders is er psychologische hulp, praktische hulp, juridische bijstand en pastorale zorg. Ook worden er wekelijks bijeenkomsten gehouden om problemen in een zo vroeg mogelijk stadium te signaleren en op te lossen. Op deze manier voorkomen we dat ouders de voogdij over hun kind verliezen.

1 week dagopvang kost €15,- per kind.

Krasnoyarsk

De buitenkant van de flat is in redelijk goede staat. Dat in tegenstelling tot de binnenkant. Deze flat is een zogenaamde ‘obshezhitel’ en bestaat uit vijf etages. Elke etage bevat een lange gang met 25 deuren. Achter deze deuren zijn vervolgens kleine kamers, tussen de 9m2 en 15m2. Sommige bewoners hebben één kamer, andere twee. Op het einde van de gang is een toilet en een wasbak, die wordt door alle bewoners van de gang gedeeld. Er is ook één douche voor alle bewoners van de flat. Hierdoor is er nauwelijks privacy en zijn er altijd problemen. Niet alleen geluidsoverlast, maar daarnaast zijn er ook problemen met drank, drugs en huiselijk geweld. Kinderen worden vaak aan hun lot over gelaten, want hun (alleenstaande) moeders moeten werken om rond te komen.

 

Dagopvang

In een vertrek op de eerste etage van dit gebouw organiseert Mission Possible vijf dagen per week een naschoolse opvang voor deze kinderen. Elke dag heeft zijn eigen programma, waardoor de kinderen er naar uitkijken om hier te komen. Tijdens de schoolperiode begint de opvang met het maken van huiswerk. Daarna spelen de kinderen spelletjes en krijgen ze vervolgens een maaltijd. Op maandag schilderen de kinderen. Dat is een soort kunsttherapie onder begeleiding van een psycholoog. Dinsdag is het knutselen met verschillende materialen. Woensdag tekenen. Donderdag heeft een vrije invulling; een spel buiten of een excursie. Vrijdag krijgen ze les over sociaal gedrag, christelijke normen en waarden e.d.

In dit project werken 4 betaalde stafmensen. Zij worden bijgestaan door 52 vrijwilligers. Samen zorgen ze voor ongeveer 100 kinderen op deze manier. Elke dag maken zij het verschil!
Mission Possible opvang Krasnoyarsk
Mission Possible opvang Krasnoyarsk
Lyuba_Krasnoyarsk
Tikkie Mission Possible Krasnoyarsk
Steun dit project in Krasnoyarsk en geef voor een toekomst vol van hoop!


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!