Mission Possible / Rusland – Bogotol
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Steun het project in Bogotol en geef voor een toekomst vol van hoop!

Doelstelling

In Bogotol helpen we (alleenstaande) moeders en kinderen die in armoede leven praktisch en psychologisch. Dit doen we door het ondersteunen van een wasserette en een naaiatelier. Hier kan gratis gewassen en genaaid worden. Daarnaast worden er in het naaiatelier cursussen gegeven rondom praktische zaken als kleding maken en verstellen, maar ook rondom thema’s als opvoeding en financiën. Tenslotte worden kinderen opgevangen en begeleidt door het draaien van een kinderclub. Een onmisbare factor in de opvoeding en ontwikkeling van deze kinderen!

Een groot deel van de projectkosten worden lokaal gedragen door mensen, bedrijven en subsidies vanuit Bogotol zelf.

Bogotol

Bogotol ligt in het hart van Siberië. Hier ondersteunen we dit kleinschalige project met erg veel impact. Ivan en Lena Fedonov, de zendelingen ter plaatse, richten zich op alleenstaande moeders met kinderen die in armoede leven. Dit doen ze met erg veel toewijding en passie. Eén van de focuspunten is om ervoor te zorgen dat kinderen uit de gezinnen op een school worden geplaatst. Daarnaast helpen we bij het vinden van werk en nieuwe woonruimte als dat aan de orde is. Ook wordt veel tijd besteedt aan het oplossen van mentale problemen van de moeders en kinderen. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen van de mensen met wie we samen werken. 

Ivan en Lena runnen samen dit project. Ze zijn erg toegewijd. Ze worden ondersteund door 7 vrijwilligers.

Wasserette & Naaiatelier

Deze wasserette is speciaal voor sociaal achtergestelde gezinnen want de gezinnen wonen in een wijk met houten huizen zonder stromend water. Er zijn vaak meerdere kinderen en kleding wassen is dan een groot probleem. Het gevolg is dat kinderen in vuile kleding naar school gaan. Er zijn inmiddels drie wasmachines aangeschaft. Vanuit Nederland betalen we de lopende kosten van water en elektriciteit.

In het naaiatelier staan een aantal naaimachines die gratis gebruikt kunnen worden. Hier komen vrouwen uit de wijk op verschillende momenten samen om hun kleding te verstellen. Ondertussen motiveert dit ook het onderlinge contact waardoor de vrouwen minder sociaal geïsoleerd leven. Zo lossen we twee problemen in één keer op. De onderlinge band onder de vrouwen maakt dat ze elkaar ondersteunen daar waar ze kunnen. Het is bijzonder om te zien dat dit leven veranderd is. 

Mission Possible Bogotol Barrack
Tikkie Mission Possible Bogotol

Steun het project in Bogotol en geef voor een toekomst vol van hoop!


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!