Mission Possible / Rusland – Asbest
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Steun het project in Asbest en geef voor een toekomst vol van hoop!

Doelstelling

We willen alleenstaande, mishandelde en verslaafde moeders met hun kinderen een nieuw leven bieden. In Asbest kunnen moeders zich aanmelden voor een intensief begeleidingstraject van één jaar om hun leven weer op orde te brengen. Daarna ontvangen ze uitgebreide nazorg.

We willen deze moeders alle mogelijke hulp, praktische en psychologisch, bieden om hen te ondersteunen als ze de keuze maken om hun leven op orde te brengen. De kinderen mogen mee in de opvang, omdat de toekomst van deze kinderen een belangrijke motivatie voor de moeders is. Jaarlijks helpen we op deze manier ongeveer 20-25 vrouwen. Het aantal vrouwen dat het traject helemaal succesvol doorloopt is ongeveer 70%.

De kosten voor 1 dag opvang voor moeders en hun kinderen zijn €10,-

Specialisatie

Al jaren helpt Mission Possible meisjes die op straat slachtoffer van geweld zijn geworden. Helaas vindt er ook achter veel voordeuren dergelijk misbruik plaats. In Rusland worden er per jaar 14.000 vrouwen vermoord door hun echtgenoot. De vrouwen die we opvangen in Asbest hebben ingewikkelde problematiek. Naast dat ze mishandeld zijn, zijn ze ook verslaafd geraakt. Er zijn zeer goed getrainde psychologen aanwezig in het opvanghuis. Er is veel één-op-één begeleiding.

De eerste weken van het programma zijn het zwaarste. Als een vrouw daar doorheen komt, dan doorloopt ze vaak het hele programma. Mission Possible was één van de eerste organisaties waar vrouwen hun kinderen mee mochten nemen in deze ‘blijf-van-mijn-lijf’ huizen. Gelukkig is dit nu steeds meer gebruikelijk geworden en hoeven moeders hun kinderen niet bij hun gewelddadige echtgenoot achter te laten. 

Moeders komen bij ons via de kinderbescherming. Ze staan dan op het punt hun kind te verliezen. Dit programma is de laatste strohalm.
2020-04 17_Asbest (1)

Mission Possible werkt steeds meer samen met de lokale overheid. Daar zijn we dankbaar voor. Steeds vaker wordt onze expertise ingeroepen en inmiddels krijgen we ook lokale subsidies. Onze hulpverlening maakt écht het verschil!

Tikkie Mission Possible Asbest

Steun de opvang in Asbest en geef voor een toekomst vol van hoop!


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!