Mission Possible / “Waar zouden we zijn zonder dit opvanghuis”
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Julia met dochter Opvang Rusland Huiselijk geweld

“Waar zouden ik en de meisjes zijn zonder dit opvanghuis?”

Een jaar geleden heeft Julia, een moeder van vier kinderen, ons om hulp gevraagd. Zij en haar dochters hadden een moeilijke weg achter de rug. De kinderen waren hun hele leven lang slachtoffer van huiselijk geweld en waren al een paar jaar dakloos.

Julia had zeventien jaar met de vader van de meisjes gewoond. Vanaf het begin had hij haar en de kinderen geslagen. Julia’s zelfbeeld was gebroken, ze was niet meer in staat om zelfstandig beslissingen te nemen. De kinderen leefden constant in angst. Familieleden, die bang waren voor de man, durfden er niet bij betrokken te raken. De situatie was ondraaglijk, maar Julia zag geen andere keuze dan haar leven op dezelfde manier voort te zetten.

Dit Russischsprekende gezin woonde in Kazachstan. Vier jaar geleden besloten ze om naar Rusland te verhuizen – hoewel ze daar niemand hadden om naartoe te gaan. Ze waren constant onderweg, soms zelfs te voet. Julia zei dat ze regelmatig hun onderdak en werk kwijtraakten doordat de vader van het gezin telkens in conflict kwam met de buren. En het gezin moest weer op pad, op zoek naar nieuwe woonruimte.

Zo kwamen ze in Bogotol terecht. Julia hoorde van ons opvanghuis, kwam op bezoek en deed haar verhaal. Tijdens het gesprek besefte ze dat dit hun langverwachte mogelijkheid was om hun moeilijke situatie te veranderen. We registreerden de moeder en de dochters als bewoners van het opvanghuis. De kinderen gingen naar de kleuterschool en naar school.

De vader ontdekte echter waar ze woonden en begon hen lastig te vallen en zelfs te bedreigen. Maandenlang probeerde hij hen uit het opvanghuis te halen. Maar aangezien de sociale dienst de zijde van de moeder en de kinderen had gekozen, moest hij het gezin met rust laten.

Eindelijk konden Julia en de meisjes zich veilig voelen. Toen de oudste dochter besefte dat haar vader hen niet meer kon lastigvallen, had ze de moed om haar moeder te vertellen dat hij haar jarenlang had misbruikt. Samen met de moeder wendden we ons tot de autoriteiten en zij begonnen een onderzoek. Als gevolg hiervan werd de man veroordeeld tot de gevangenis.

Nadat Julia het eenjarige revalidatieprogramma in ons centrum had afgerond, was ze klaar om een ​​zelfstandig leven te beginnen. Gedurende deze tijd was ze christen geworden en ontdekte in haar geloof een nieuwe bron van kracht. Haar oude leven ligt nu achter hen en de moeder en dochters zijn een nieuw leven begonnen. We hebben Julia geholpen met het vinden van een baan en een appartement. Ze wilde in Bogotol blijven, om deel te nemen aan het kinderwerk in de kerk. En om in het opvanghuis andere moeders te helpen die zich, net als zij eerder, in een moeilijke situatie bevinden.

Hulp op het juiste moment gegeven kan iemands leven voorgoed veranderen! U kunt ons daarbij helpen:

Help moeders als Julia aan onderdak

Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!