Mission Possible / Waar is Sasha nu?
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Waar Is Sasha Nu?

Sasha wilde altijd graag op de foto. Ik heb haar vaak bezocht in het opvangcentrum van Jekaterinaburg en zes jaar geleden is bovenstaande foto op de vensterbank van de speelkamer gemaakt. Het onderstaand filmpje is ook destijds opgenomen.

Twee jaar voorafgaand aan die foto had de politie de toen zesjarige Sasha in shock naar ons huis gebracht. Haar alcoholische oma, waar Sasha woonde, had net haar partner neergestoken en Sasha was getuige van het hele gebeuren.

Aanvankelijk was het kleine meisje zo bang dat ze zich verborg als ze maar frisdrankflessen op de tafel zag staan in onze eetkamer, bang dat er weer een wodka-drinkfeest zou zijn. Beetje bij beetje kalmeerde het kind en werd vrolijk en extravert. Ze ging naar school, volgde pianolessen en deed het goed.

We zijn ook begonnen met het helpen van de moeder van Sasha. Ze dronk, had geen werk en haar hele leven stond op zijn kop. Daarom moest Sasha bij haar oma wonen.

De moeder van Sasha ging met ons mee naar de kerk. Ze bezocht Sasha regelmatig in het opvanghuis. We regelden voor haar officiële documenten en vonden een baan voor haar. Met de hulp van kerkleden die meubels schonken, hebben we haar appartement gerenoveerd en ingericht.

En in 2015 keerde Sasha terug naar haar moeder! Een van onze vrijwilligers nam de verantwoordelijkheid op zich om contact te houden met het gezin.

Hoe gaat het met Sasha vandaag? Zowel zij als haar moeder maken het goed!


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!