Mission Possible / Verwoestende modderstroom | Actueel Slatina, Bulgarije
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

‘Er zijn zes huizen verwoest! We zijn dankbaar dat er geen slachtoffers zijn gevallen’. Afgelopen week kregen we bericht uit Bulgarije, Slatina. Er is een modderstroom van de berg af gekomen. Bovenop de berg zijn bomen gekapt door bosbeheer. Nu was er forse regen. De bodem is gaan schuiven en heeft, naast modder, ook een aantal omgekapte bomen het dorp ingesleurd. Je kunt je voorstellen dat de schade groot is. 

Slatina is een dorp in de Rozenvallei. Afgelopen maart waren we er op bezoek met een aantal Nederlandse donateurs. Mission Possible Bulgarije komt er regelmatig om te Evangeliseren. Dat doen we met praktische hulp. We delen Babyboxen, warme jassen en dekens uit. Ook is er tijd voor de kinderen.

Eén van de kinderen rent op Pastor Dancho af. Druk gebarend vertelt hij wat hij heeft meegemaakt. ‘Ik zag een grote, donkere, golf op het huis afkomen. Die kwam via het raam het huis binnen. Gelukkig konden we op tijd wegkomen. Nu is het raam stuk en binnen is alles vies!’ Zijn grote ogen laten zien dat hij diep onder de indruk is.

Pastor Dancho komt regelmatig in het dorp. Hij bidt met de mensen en geeft ze advies. Hij vertelt ze over de liefde van God. Dancho is zelf ook geboren en getogen Roma. Hij is de voorganger van een groeiende gemeente in een naburig dorp. Toen hij van deze tragedie hoorde is hij direct gekomen om geestelijke bijstand te bieden. 

Pastor Dancho geeft aan dat hij met zijn gemeente de mensen in Slatina wil bijstaan bij de opbouw van hun dorp. De verwoeste huizen zullen worden herbouwd en de kapotte huizen zullen worden gerepareerd. Het is belangrijk dat dat op korte termijn gebeurd in verband met de strenge winters in Bulgarije. 

Vanuit Nederland zullen we hier financieel aan bijdragen. De details daarvan worden volgende week verder uitgewerkt, als Bert op bezoek in de regio is. 


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!