Mission Possible / Van straatmeisje tot bruid | Een warme winter 2/5
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Van straatmeisje tot bruid

Soms krijgen we de reactie dat ons werk met afgedankte en dakloze kinderen en jongeren zinloos is, omdat het onmogelijk is om ze te veranderen of te repareren. Toch gaan we door en we zien keer op keer hoe God wonderen verricht om deze kinderen en jongeren te redden. Dat gaat niet van de één op de andere dag. Het vergt een lange adem. Toch mogen we zien dat ons werk er toe doet, bijvoorbeeld in het verhaal van Diana. 

We ontmoetten Diana vele jaren geleden. Honderden dakloze kinderen en jongeren leefden op straat. Ze was een van degenen die schandelijk straatmeisjes werd genoemd.

Diana is een vechter.

Ze was het oudste straatmeisje en een van de eersten die zwanger raakte. Nadat haar zoon was geboren, verhuisde Diana van de straat naar het kleine appartement van de vader van het kind. Diana kreeg nog een kindje, een dochtertje. Diana hield veel van haar kinderen en beschouwde hen als een bron van kracht in haar strijd tegen de moeilijke levensomstandigheden. Er was veel armoede in het gezin. Toen haar dochter 3 jaar oud was, verdronk ze in een waterput op het erf van het huis. Het verlies was erg zwaar. God hielp Diana ermee om te gaan en gaf haar in de jaren die volgden nog een dochter.

Toen stierf de vader van de kinderen aan aids en bleef Diana alleen achter met haar opgroeiende kinderen. Ze belde ons regelmatig en vroeg ons om te bidden omdat ze niet genoeg geld had voor haar levensonderhoud. We hielpen waar we konden.

Een nieuwe toekomst

Een jaar geleden ontmoette Diana een man die vanaf het begin zorg voor Diana toonde. Hij wilde dat ze hun relatie op de juiste basis zouden bouwen, en dat ze, voordat ze gingen samenwonen, zouden trouwen en een bruiloft zouden vieren. Diana kwam naar ons toe, vertelde ons het hele verhaal en vroeg: “Kan dit mij overkomen? Zou ik ooit een trouwjurk kunnen dragen?” Afgelopen september was het zover. We mochten een huwelijksfeest bijwonen en getuige zijn van het feit dat Diana, gekleed in een witte trouwjurk, voor de eerste keer in haar leven trouwde.

Dit jaar gaat Diana met haar man en dochter een andere kerst tegemoet als nieuw gezin. Ze is God dankbaar voor dit nieuwe begin en wil een voorbeeld zijn voor haar zoon die bij zijn zwangere vriendin woont: “Herhaal mijn fouten niet, mijn zoon. God heeft mijn leven gered en Hij kan jou ook helpen. Trouwen, het is de juiste manier om samen een leven op te bouwen. ” We mochten een kraampakket meenemen naar de vriendin van Diana’s zoon en delen het Evangelie met haar. Over het geschenk dat God aan ieder van ons in Jezus heeft gegeven.

In het leven van Diana is Gods reddende werk niet tevergeefs geweest.

Diana: ``Kan dit mij overkomen? Zou ik ooit een trouwjurk kunnen dragen?``

Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!