Mission Possible / Vadim, zomerkamp Odessa | Oekraïne
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Kennismaking

Vadim is vijftien jaar oud. Zijn moeder en hij worden, als Vadim nog erg jong is, door vader in de steek gelaten. Zijn moeder moet heel hard werken om genoeg geld te verdienen voor hun appartement en levensonderhoud. Vadim wordt met zijn oma naar het dorp Paliyovo gebracht en gaat daar naar school. We leren Vadim kennen via de kinderen in onze Bijbelclub in dit dorp.

In 2018 komt Vadim voor het eerst naar het zomerkamp van Mission Possible. Hij is erg timide en verlegen. Tijdens het kamp leert Vadim de Heere Jezus kennen. De Heere raakt het hart van Vadim aan en Vadim wil christen worden. Na het kamp houden we contact met hem en de andere tieners van het kamp. Oma is hier niet zo blij mee, maar we kunnen Vadim gelukkig bereiken.

Verhuizing

In de winter van 2018 verhuist Vadim naar zijn moeder in Odessa. Dit maakt het contact met Vadim makkelijker. In Odessa wonen mensen van onze organisatie en onze vrijwilligers van de kerk nodigen Vadim uit voor de jeugdclub. Hij begint de club te bezoeken, bestudeert de Bijbel en leert steeds meer over God.

Een nieuwe leider!

In de zomer van 2019 zien we Vadim opnieuw bij het zomerkamp. Hij is veranderd, hij is anders dan vorig jaar. Niet meer verlegen en timide. In deze jongen zien we nu kwaliteiten van een creatieve leider. Dus benoemen we hem als ‘kapitein’ en nodigen we hem uit om de avondevenementen te leiden. Dit is een groot cadeau voor hem, hij had zich niet eerder gerealiseerd dat hij dit kon.

Na het kamp vraagt Vadim of hij kan meehelpen als vrijwilliger voor Mission Possible, om nog meer kinderen te bereiken. We hebben een week lang een dagprogramma georganiseerd in de kleinere dorpen en Vadim is echt een goede hulp! Elke dag is hij present om te helpen. Helaas vindt oma dit niet fijn, ze heeft het niet zo op christenen. Vadim moet de banden met Mission Possible na deze week verbreken en concentreert zich op school.

Actueel

In de herfst van 2021 treffen we Vadim per toeval in een park. Hij is blij ons tegen te komen en we maken tijd voor een praatje. Vadim studeert aan de maritieme school en heeft een baantje om zijn studie te betalen. Het gaat goed met hem!

Sinds de oorlog hebben we niets meer van Vadim gehoord, maar we geloven dat God deze getalenteerde jongeman zal gebruiken. Het zaad dat in het leven van Vadim is gezaaid, zal vrucht dragen, ook als wij de oogst niet zien.

Zomerkampen van Mission Possible

Elke zomer organiseert Mission Possible voor zo’n 500 kinderen zomerkampen. De kinderen waar we dagelijks mee te maken hebben, hebben een heel zwaar leven. Er is vaak sprake van emotionele en/of lichamelijke mishandeling. Er is bijna altijd te weinig geld en te weinig eten. Vaders zijn regelmatig uit beeld. Deze kinderen worden al heel jong geconfronteerd met problemen. Via onze organisaties kunnen we ze voor weinig geld een levens veranderende ervaring bieden: een zomerkamp. Tijd voor ontspanning. Spelletjes. Genoeg en gezond eten. En boven alles de boodschap dat we dit mogen doen omdat God van hen houdt. Er worden vrienden voor het leven gemaakt. We krijgen vaak te horen, jaren later, dat deze zomerkampen een belangrijk moment in de ontwikkeling van de kinderen zijn geweest

Zomerkamp Mission Possible
Voor € 100,- kan één kind een volle week op zomerkamp.
Tikkie Mission Possible Zomerkamp

Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!