Mission Possible / Update | Noodhulp Odessa regio Oekraïne
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Update, Noodhulp Oekraïne

De afgelopen tijd hebben we ons veel bezig gehouden met het opzetten van onze hulpverlening in Odessa en omgeving. Vanuit de dorpen rondom Odessa kregen we hulpvragen. Veel mensen die daar wonen hadden werk in Odessa. Maar dat is voor een groot deel stil komen te liggen. Ze raken door hun financiële- en voedselreserves heen. Onze medewerkers die zijn achtergebleven doen hun uiterste best om voedsel en andere producten in te kopen. Daarbij worden ze geholpen door vrijwilligers van kerken waar Mission Possible veel mee samen werkt. Dit werk is er bepaalt niet eenvoudiger op geworden. Brandstof is beperkt te verkrijgen en je moet verschillende pompstations langs om een volle tank te krijgen. Winkels hebben ook beperkte voorraden en openingstijden zijn aangepast. Daarnaast is er regelmatig luchtalarm. Toch is het gelukt om met groothandels afspraken te maken en inkopen te doen.

Dit is het bericht wat ik gisteravond ontving van Liliya:

Hallo Bert!

Rondom Odessa is het relatief rustig, er wordt geschoten aan de kust en er zijn raketaanvallen geregistreerd in de regio. Onze medewerkers zijn gezond, we zijn aan het werk. Vandaag hebben we de aankopen voor 500 pakketten afgerond en de eerste 100 pakketten samengesteld. We zijn van plan om morgen met pakketten naar de dorpen te gaan.

Dank u voor jullie gebeden. Zegeningen. Liliya

Uitbreiding hulpverlening

Omdat de nood toeneemt en daarmee onze hulpverlening hebben we drie mensen toegevoegd aan onze staf. Zij zijn verantwoordelijk voor de inkoop van hulpgoederen. Mission Possible in Odessa gaat als een distributiecentrum fungeren. Vrijwilligers helpen mee met het transport en het inpakken van hulppakketten met voedsel en hygiëne producten. Distributie in Odessa en steden rondom Odessa gaat plaatsvinden via kerken die de hulpgoederen zelf komen afhalen. 

De situatie in Oekraïne verandert met de dag. Veiligheid van onze mensen staat voorop. Zij bepalen of het nog verantwoord is om daar te blijven. We hopen en bidden dat de situatie niet verslechtert maar we houden ons hart vast.

Als je al gegeven hebt, voel je dan niet aangesproken. We zijn je dankbaar! We willen als organisatie nu zoveel mogelijk mensen bereiken om zoveel mogelijk hulp te kunnen verlenen. Voor nu en voor straks. Want ook dan zal er hulp nodig blijven.

Als je verder wilt helpen: deel de actie met je vrienden en familie en blijf bidden voor de mensen in Oekraïne, voor de mensen in Rusland en voor ons. Het zijn intensieve dagen, die weken beginnen te worden.

Mission Possible Odessa Noodhulp

Voedselpakketen worden samengesteld door vrijwilligers.

Mission Possible Odessa Noodhulp

Igor, onze chauffeur laadt samen met een vrijwilliger voedsel uit.


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!