Mission Possible / Update 11 april Noodhulp | Odessa
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Update Noodhulp Oekraïne

We hebben weer nieuws van ons team uit Odessa. Zij zijn ontzettend druk met inkoop en distributie van hulpgoederen. In de buurt van Odessa hebben we contacten gelegd met een producent van zonnebloemolie en een producent die verschillende graanproducten zoals grutten en havermout kan leveren. Zij kunnen in grotere hoeveelheden leveren dan de winkels en hun prijzen zijn lager.

Tegelijkertijd wordt er met de hulp van tien vrijwilligers voedselpakketten samengesteld. Nog meer vrijwilligers bieden hun hulp aan om pakketten samen te stellen.

Er zijn inmiddels 1200 voedselpakketten in dorpen rondom Odessa uitgedeeld en 700 pakketten staan klaar om komende dagen uitgedeeld te worden.

Tanya, een van onze medewerksters verteld over haar bezoek van de afgelopen dagen aan de dorpen:

“De mensen wachten ons op en hebben veel behoefte aan contact. Iedereen maakt zich zorgen dat Odessa onder vuur komt te liggen. De onzekerheid en de angst zijn groot. We proberen hen te bemoedigen en te troosten. De mensen zijn dankbaar dat wij ze niet vergeten zijn. Ook de kinderen zijn heel erg blij om ons te zien. De situatie met betrekking tot medicijnen is slecht. Als er al medicatie beschikbaar is, hebben mensen niet de mogelijkheid om ze te kopen. Niet alleen vanwege de financiën maar ook omdat reizen naar Odessa voor hen een probleem is. Naast de vraag om medicijnen, is er ook vraag naar babyvoeding.”

De komende tijd

Dat mensen zich zorgen maken over een aanval op Odessa is terecht. Tijdens het ZOOM-gesprek met ons team horen we ineens het luchtalarm af gaan en klinkt er een explosie. De vrijwilligers die aan het inpakken zijn roepen dat ze een raket hebben zien vliegen. “Maak je geen zorgen” zeggen ze: “Wij zitten beneden in het kantoor; hier is het veilig”.

Momenteel is het gelukkig mogelijk om via de bank geld over te maken en voedsel in te kopen. We houden er sterk rekening mee dat de situatie de komende weken sterk kan verslechteren. Er zijn veel geruchten over een ophanden zijnde tweede offensief dat zich vooral in het zuiden en oosten zal afspelen.

Daarom hebben we besloten om deze week grote hoeveelheden voedsel in te kopen en op te slaan. Op deze manier kunnen we in ieder geval de komende twee maanden de mensen van een voedselpakket voorzien.

Als je al gegeven hebt, voel je dan niet aangesproken. We zijn je dankbaar! We willen als organisatie nu zoveel mogelijk mensen bereiken om zoveel mogelijk hulp te kunnen verlenen. Voor nu en voor straks. Want hulp zal nog lang nodig blijven.

Als je verder wilt helpen: deel de actie met je vrienden en familie en blijf bidden voor de mensen in Oekraïne, voor de mensen in Rusland en voor ons.

Mission Possible voedselpakketten Oekraïne crisis

Sasha, onze medewerker deelt een voedselpakket uit.

Mission Possible voedselpakketten Oekraïne crisis

De mensen wachten op ons en zijn blij ons te zien.


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!