Mission Possible / Terug naar school!
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Het leven van Galja, Vasilisa en Artjom wordt overschaduwd door hun erbarmelijke thuissituatie. Hun moeder heeft het gezin verlaten en hun vader is gaan drinken. Doordat er onbetaalde rekeningen zijn, is het appartement afgesloten van elektriciteit en gas. Het huis is vies en de kinderen hebben last van ongedierte. Daarnaast hebben de kinderen altijd honger en lopen ze in sjofele kleren.

Op school beginnen klasgenoten Galja, Vasilisa en Artjom te pesten en te bespotten. 

Dit motiveert de kinderen niet, ze blijven steeds vaker weg van school. Huiswerk wordt niet meer gedaan en gaandeweg raken de kinderen ver achter op school.

In dit geval kunnen we zeggen dat we dankbaar zijn dat vader de voogdij over zijn kinderen verliest. Mission Possible is gevraagd om de kinderen op te vangen en ze verhuizen naar ons opvangcentrum in Jekaterinenburg. Tegenwoordig zien Galja, Vasilisa en Artjom er verzorgd uit en doen ze het alle drie goed op school. Ze zijn dankbaar voor de verbetering in hun leven. Nu worden ze niet langer bespot en gepest. Onze medewerkers helpen dagelijks met het huiswerk om de achterstand van de kinderen weg te werken.

In Rusland bieden onze opvangcentra onderdak aan ongeveer 150 schoolgaande kinderen. Daarnaast helpen we tal van kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Omdat gezinnen in Rusland zelf schoolspullen moeten betalen, is de start van het nieuwe schoolseizoen altijd een grote kostenpost in onze projecten.  

Galja, Vasilisa, Artjom en tientallen andere kinderen uit onze opvang maken zich klaar voor een nieuw seizoen. Jij kunt ons helpen ervoor te zorgen dat ze allemaal de nodige materialen en nette kleding hebben als ze het nieuwe schooljaar weer begint. Bedankt voor je hulp!


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!