Mission Possible / Rusland – Zlatoust – Gezinshulp
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Mission Possible Opvang in Zlatoust

De opvang in Zlatoust richt zich op kinderen uit probleem-gezinnen. Vaak zijn het gezinnen met problemen zoals huiselijk geweld en/of verslaving. Maar ook gezinnen die vanwege werkloosheid niet voldoende financiële middelen hebben om rond te komen. Deze problemen leiden vaak tot schoolverzuim waardoor de gezinnen onder toezicht komen te staan van de Jeugdzorg. Helaas draagt de Jeugdzorg nauwelijks oplossingen aan maar legt meestal sancties op. Deze sancties kunnen er toe leiden dat de ouder(s) de voogdij over de kinderen verliezen. Mission Possible in Zlatoust staat in contact met scholen en de Jeugdzorg en heeft zo toegang tot deze probleemgezinnen. 

Het dagopvangcentrum is vijf dagen op maandag t/m vrijdag open vanaf 15:00 uur. De kinderen komen rechtstreeks vanuit school naar de dagopvang. Daar krijgen ze een maaltijd en daarna is er eerst huiswerkbegeleiding. Ook worden er preventielessen gehouden. Er is gelegenheid voor spelactiviteiten. Via het dagopvangcentrum ontvangen de kinderen geregeld ondersteuning in de vorm van voedselpakketten, kleding en schoolspullen. Omdat in sommige gevallen de mogelijkheden thuis beperkt zijn is er op het dagopvangcentrum gelegenheid tot het nemen van een douche en het wassen van kleding. Regelmatig wordt een excursie georganiseerd en elke zomer is er een vakantiekamp. Behalve materiële ondersteuning wordt veel tijd besteed aan het oplossen van psychische problemen van de kinderen. Er is psychologische hulp beschikbaar en er kan ook juridische hulp worden geboden.

Klik hier voor meer informatie

7

parttime projectstaf

12

Aantal vrijwilligers

40

Aantal kinderen in dagopvang

25

Probleemgezinnen

Totaal ontvangen donaties in 2020

  • Mission Possible Nederland

  • Lokale fondsen- werving in €

  • Lokale fondsen- werving in goederen

28

Eigen Fondsenwerving

Steun onze opvang in Zlatoust!

Zlatoust is een stad met ongeveer 200.000 inwoners gelegen in zuidelijk Rusland, dichtbij de grens met Kazachstan.
Tijdens de periode van de Sovjet-Unie, werd Zlatoust een industriële stad die zich ging specialiseren in metallurgie, werktuigbouwkunde, voedselproductie en andere industriesectoren. De stad is één van de centra in Rusland waar kunstenaars gravures aanbrengen in metaal. Dit wordt traditioneel gedaan in wapens zoals messen en zwaarden.


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!