Mission Possible / Oekraïne – Odessa – Gezinshulp
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Mission Possible Opvang in Odessa

Mission Possible is in 2000 begonnen met de opvang in Odessa. De eerste activiteit was een straatpatrouille. Tegenwoordig wordt er wekelijks een programma uitgevoerd voor kinderen uit probleemgezinnen in nabijgelegen dorpen. In 2008 is het opvangtehuis geopend waar kinderen worden opgevangen die vanwege omstandigheden niet meer thuis kunnen verblijven.
In 2015 is Mission Possible een nieuw programma gestart dat zich richt op kinderen uit arme gezinnen in de omgeving van Odessa.

Het toekomstperspectief van deze kinderen is niet bepaalt rooskleurig. Er is hoge werkloosheid. Kinderen worden door hun ouders op jonge leeftijd ingeschakeld om mee te helpen op het land of om oud ijzer te zoeken om toch wat inkomen te krijgen. Dat heeft een hogere prioriteit dan naar school gaan. Kinderen komen op jonge leeftijd al in aanraking met (de gevolgen van) alcohol.
Ism lokale kerken uit Odessa bezoekt een team van vrijwilligers verschillende dorpen. Dagelijks, vijf keer per week, wordt een ander dorp bezocht. Voor de kinderen worden spelletjes georganiseerd en knutselen. Er is een Bijbelclub. In de zomer worden vakantiekampen georganiseerd

6

Aantal projectstaf

18

Aantal vrijwilligers

210

Aantal probleemgezinnen

290

Aantal kinderen in clubs

Totaal ontvangen donaties in 2020

  • Mission Possible Internationaal

  • Mission Possible Nederland

  • Lokale fondsen- werving in €

  • Lokale fondsen- werving in goederen

  • Andere organisaties

50

Eigen Fondsenwerving

Steun onze opvang in Odessa!

 

Odessa is een havenstad in Oekraïne aan de Zwarte Zee. Het is de belangrijkste handelsstad van Oekraïne. Het inwoneraantal is ongeveer 1,1 miljoen. De meeste inwoners spreken Russisch hoewel Oekraïns de officiële taal is. Toerisme is een belangrijke inkomstenbron.


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!