Mission Possible / Rusland – Krasnoyarsk – Gezinshulp
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Mission Possible Opvang in Krasnoyarsk

Mission Possible is sinds het jaar 2000 actief in Krasnoyarsk. Momenteel runt Mission Possible een dagopvangprogramma voor kinderen uit probleemgezinnen. Voor de kinderen worden verschillende activiteiten georganiseerd. 
Een belangrijk onderdeel van het project is ondersteuning van ouders, vaak alleenstaande moeders, die zijn vastgelopen. Voor hun is er psychologische en juridische bijstand en pastorale zorg. Wekelijks worden bijeenkomsten gehouden om problemen in een zo vroeg mogelijk stadium te detecteren en op te lossen. Op die manier wordt voorkomen dat ouders de voogdij over hun kind verliezen.

Ondersteuning gezinnen

Obshezhitel

Van een afstandje lijkt de flat in een redelijk goede staat. Dat wordt anders als je binnenkomt. De flat is een zogenaamde ‘obshezhitel’. Deze flat bestaat uit 5 etages. Aan de lange gang zijn zo’n 25 deuren. Achter deze deuren zijn kamers van tussen de 9m2 en 15m2. Sommige bewoners hebben één kamer, andere twee. Op het eind van de gang is een toilet en een wasbak die door alle bewoners van de gang moet worden gedeeld. Er is ook een douche; één douche voor alle bewoners van de flat. Er is nauwelijks privacy en er zijn altijd problemen en die beperken zich niet alleen geluidsoverlast. Ook problemen met drank, drugs en huiselijk geweld komen regelmatig voor. Kinderen worden vaak aan hun lot over gelaten want hun vaak alleenstaande moeders moeten werken om rond te komen.


In een vertrek op de eerste etage organiseert Mission Possible vijf dagen per week een naschoolse opvang voor deze kinderen. Iets waar de kinderen telkens weer erg naar uitkijken.
Elke dag heeft zijn eigen programma. Tijdens de schoolperiode begint het met het maken van huiswerk onder begeleiding. Daarna spelen de kinderen spelletjes en krijgen ze een maaltijd. Op maandag schilderen de kinderen. Dat is een soort kunsttherapie onder begeleiding van een psycholoog. Dinsdag is het knutselen met verschillende materialen. Woensdag tekenen. Donderdag heeft een vrije invulling; een spel buiten of een excursie. Vrijdag krijgen ze les over sociaal gedrag, christelijke normen en waarden e.d.

Meer informatie

4

Aantal projectstaf

52

Aantal vrijwilligers

93

Aantal kinderen in dagopvang

83

Aantal probleemgezinnen

Totaal ontvangen donaties in 2020

  • Mission Possible Internationaal

  • Mission Possible Nederland

  • Lokale fondsen- werving in €

  • Lokale fondsen- werving in goederen

39

Eigen Fondsenwerving

Steun onze opvang in Krasnoyarsk!

Krasnoyarsk ligt aan de rivier de Jenisej in Siberië, zo’n 4000 km ten oosten van Moskou. Het heeft een bevolking van bijna een miljoen mensen en ligt aan de transsiberische spoorlijn. Niet ver van de stad ligt het grootste ondergrondse industriecomplex van de wereld, Krasnoyarsk-26, waar materiaal voor het Russische kernwapenprogramma gemaakt werd.


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!