Mission Possible / Rusland – Jekaterinenburg – Vrouwenopvang
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

 

Opvang in Jekaterinaburg

Mission Possible is in 2004 gestart met de opvang in Jekaterinaburg. Het werk begon met een straatpatrouille waarbij drie dagen per week straatjeugd werd opgezocht in kelders, tunnels en putten. Nu ligt de nadruk meer op opvang van kinderen uit probleemgezinnen en ondersteuning van probleemgezinnen m.n. tienermoeders thuis.

Kortgeleden heeft Mission Possible in Jekaterinaburg een gebouw aangeschaft dat dienst zal gaan doen als opvangcentrum voor probleemgezinnen. Dit centrum stelt Mission Possible in staat om met name vrouwen die slachtoffer zijn geworden van huiselijk geweld te ondersteunen. Jaarlijks zijn duizenden vrouwen en kinderen in Rusland slachtoffer van huiselijk geweld. Naar schatting gaat het om 600.000 vrouwen en 12.000 kinderen.
In het centrum zullen retraites worden gehouden en het zal tijdelijk onderdak gaan bieden een probleemgezinnen.
De aanschaf van het gebouw is mogelijk gemaakt door EO-Metterdaad die eerder een aantal fondsenwervende uitzendingen maakte over het werk van Mission Possible in Jekaterinaburg.

11

Aantal projectstaf

235

Aantal vrijwilligers

84

Moeders en Kinderen in opvang

134

Aantal probleemgezinnen

Totaal aan ontvangen donaties in 2020

  • Mission Possible Internationaal

  • Mission Possible Nederland

  • Lokale fondsen- werving in €

  • Lokale fondsen- werving in goederen

  • Andere organisaties

36

Eigen Fondsenwerving

Steun onze opvang in Jekaterinaburg!

 

Jekaterinaburg is een stad met ruim 1,2 miljoen inwoners, gelegen in het Oeralgebergte. Het is een belangrijke industriestad en ook een financieel centrum. Hier werd Tsaar Nicolaas II tijdens de Russische Revolutie naar toe verbannen en hier is hij met de rest van zijn familie vermoord.


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!