Mission Possible / Steun onze opvang in Jekaterinaburg

Steun onze Opvang in Jekaterinaburg DONEER NU Steun onze Opvang in Jekaterinaburg DONEER NU onze Opvang in Jekaterinaburg DONEER NU Steun

 

Opvang in Jekaterinaburg

Mission Possible is in 2004 gestart met de opvang in Jekaterinaburg. Het werk begon met een straatpatrouille waarbij drie dagen per week straatjeugd werd opgezocht in kelders, tunnels en putten. Nu ligt de nadruk meer op opvang van kinderen uit probleemgezinnen en ondersteuning van probleemgezinnen m.n. tienermoeders thuis.

Kortgeleden heeft Mission Possible in Jekaterinaburg een gebouw aangeschaft dat dienst zal gaan doen als opvangcentrum voor probleemgezinnen. Dit centrum stelt Mission Possible in staat om met name vrouwen die slachtoffer zijn geworden van huiselijk geweld te ondersteunen. Jaarlijks zijn duizenden vrouwen en kinderen in Rusland slachtoffer van huiselijk geweld. Naar schatting gaat het om 600.000 vrouwen en 12.000 kinderen.
In het centrum zullen retraites worden gehouden en het zal tijdelijk onderdak gaan bieden een probleemgezinnen.
De aanschaf van het gebouw is mogelijk gemaakt door EO-Metterdaad die eerder een aantal fondsenwervende uitzendingen maakte over het werk van Mission Possible in Jekaterinaburg.

11

Aantal projectstaf

65

Aantal vrijwilligers

84

Kinderen in opvang

71

Aantal probleemgezinnen

Totaal aan ontvangen donaties in 2019

  • Mission Possible Internationaal

  • Mission Possible Nederland

  • Lokale fondsen- werving in €

  • Lokale fondsen- werving in goederen

  • Andere organisaties

55

Eigen Fondsenwerving

Steun onze opvang in Jekaterinaburg!

 

Jekaterinaburg is een stad met ruim 1,2 miljoen inwoners, gelegen in het Oeralgebergte. Het is een belangrijke industriestad en ook een financieel centrum. Hier werd Tsaar Nicolaas II tijdens de Russische Revolutie naar toe verbannen en hier is hij met de rest van zijn familie vermoord.