Mission Possible / Bulgarije – Rozenvallei – Armoedehulp, gezinshulp & babybox
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Mission Possible opvang in Bulgarije

Sinds 1998 ondersteunt Mission Possible de Roma gemeenschap in Bulgarije. De opvang in Bulgarije wordt uitgevoerd in samenwerking met Roma evangelische kerken. Er wordt kleding en schoeisel uitgedeeld. In de dorpen Rozino, Slatina, Pevcite en Ihtiman worden elke winter gaarkeukens geopend voor 15 tot 50 kinderen.  Er zijn zondagsscholen opgezet en de kinderen krijgen les in lezen en schrijven.
In 2006 is een project gestart voor de oudere meisjes. Dit project is gericht op integratie van Roma in de burgermaatschappij. Meisjes leren een vak zoals kapster of kamermeisje. De training wordt afgesloten met een staatsexamen. Het is de bedoeling om ook vaktrainingen voor jongens te organiseren.

In Dobre Mirka, wat “goede vrede” betekent heeft Mission Possible een activiteitencentrum opgezet. Dit centrum is een oase van rust, omgeven door een prachtig landschap. Het vier verdiepingen tellende gebouw is compleet gerenoveerd.
Naast trainingen en zomerkampen wordt dit centrum vooral gebruikt voor het opvangprogramma voor vrouwen die geleden hebben onder verschillende vormen van geweld. Mission Possible heeft hier voor een speciaal programma ontwikkeld. In het centrum worden retraites gehouden voor vrouwen die zijn getraumatiseerd door mishandeling. Gedurende tien, met gebed gevulde, dagen volgt elke vrouw dit programma, krijgt ze persoonlijke begeleiding en neemt ze deel aan discussies.

In het Baby-Box project worden dozen met benodigdheden voor baby’s en hun jonge moeders uitgedeeld in Bulgaarse Roma dorpen. De BabyBox dozen bevatten niet alleen verzorgingsproducten en kleding voor de baby maar ook educatief materiaal voor de moeder. Medische zorg en voorlichting over opvoeden van kinderen, hygiene en voeding zijn een belangrijk onderdeel van het project. Lees meer

De kinderen van de Rozenvallei

De rozenvallei is een van de toeristische attracties van Bulgarije, maar veel van de lokale bevolking leeft in diepe armoede. Maak hier kennis met enkele van de kinderen en hun gezinnen die hier wonen en die door Mission Possible worden geholpen.

11

Aantal projectstaf

16

Aantal vrijwilligers

600

Roma kinderen

740

Babybox ontvangers

Totaal ontvangen donaties in 2020

  • Mission Possible Internationaal

  • Mission Possible Nederland

  • Lokale fondsen- werving in €

  • Lokale fondsen- werving in goederen

  • Andere organisaties

6

Eigen Fondsenwerving

Steun onze opvang in Bulgarije!

Bulgarije is één van de armste landen van Europa, met een bevolking van ongeveer 7,2 miljoen mensen, waarvan ongeveer 4,4% Roma. De Roma zijn een gemarginaliseerde etnische groep aan de onderkant van de Bulgaarse samenleving. Ze leven rond het bestaansminimum door middel van seizoenswerk in de landbouw, informele arbeid en andere, soms illegale activiteiten. Alcohol- en drugsmisbruik, evenals huiselijk geweld, komen vaak voor. Woonomstandigheden zijn eenvoudig en sanitaire voorzieningen zijn vaak primitief.


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!