Mission Possible / Rusland – Bogotol – Armoedehulp
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Mission Possible Opvang in Bogotol

De opvang in Bogotol is het nieuwste project wat door Mission Possible sinds juni 2017 wordt ondersteund. Het is een kleinschalig project wat zich richt op alleenstaande moeders met kinderen. De meeste van deze gezinnen hebben te maken met huiselijk geweld. Mission Possible zorgt ervoor dat kinderen op een school worden geplaatst en assisteert in het vinden van werk en nieuwe woonruimte. Ook wordt veel tijd besteedt aan het oplossen van mentale problemen van de moeders en kinderen. Het project is opgezet door Ivan en Lena Fedonov die enkele jaren geleden naar Bogotol zijn verhuisd als zendelingen.

Opvang Bogotol


In 2019 is wekelijks een programma georganiseerd voor kinderen uit crisis gezinnen. Dit programma wordt door 15 tot 29 kinderen bezocht. In de zomer is voor deze kinderen een vakantiekamp georganiseerd waar 29 kinderen uit 12 gezinnen aan deelnamen. Vijf alleenstaande moeders met in totaal 7 kinderen werden thuis bezocht en ontvingen naast materiële ondersteuning ook psychologische hulp. Twee moeders werden geholpen aan een baan en voor twee gezinnen werd huisvesting geregeld.

Een nieuwe activiteit die kortgeleden is gestart is een wasserette voor sociaal achtergestelde gezinnen. Deze gezinnen wonen in een wijk met houten huizen zonder stromend water. De gezinnen hebben meerdere kinderen en kleding wassen is een probleem. Daardoor gaan kinderen vaak in vuile kleding naar school met alle problemen van dien. Er zijn inmiddels twee wasmachines aangeschaft en vanwege de grote belangstelling wordt binnenkort een derde wasmachine geïnstalleerd. Het werk in Bogotol wordt uitgevoerd door 2 mensen. Zij worden daarbij gesteund door 7 vrijwilligers.

Lees meer over onze opvang in Bogotol.

Mission Possible Bogotol wasserette

Bogotol is een stad in Siberië op zo’n 250 km ten westen van Krasnoyarsk.

Totaal ontvangen donaties in 2020

2

Aantal projectstaf

11

Aantal vrijwilligers

30

Aantal kinderen in programma

  • Mission Possible Internationaal

  • Mission Possible Nederland

  • Lokale fondsen- werving in €

  • Lokale fondsen- werving in goederen

61

Eigen Fondsenwerving

Steun onze opvang in Bogotol!

Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!