Mission Possible / Stepanakert – Onze woning was onbewoonbaar geworden
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Stepanakert – Onze woning was onbewoonbaar geworden

Asmik

Een raket sloeg in, vlakbij haar huis. Daarbij werd een groot deel van haar woning zwaar beschadigd. Asmik wijst me de plek aan waar de raket terecht is gekomen. 

Als ik doorvraag verteld Asmik me haar verhaal. Voor het uitbreken van de oorlog woonde Asmik hier met haar man en hun twee kinderen. Ze vertelt dat ze met haar kinderen een schuilplaats had gevonden in een kelder onder een flatgebouw vlak in de buurt. “Daar hebben we eerst drie dagen gezeten. Het was vreselijk. Er waren heel veel mensen en jonge kinderen. Er werd veel gehuild en het was er smerig. We konden nergens op zitten of slapen. Gelukkig konden we vervolgens, na drie dagen in deze opvang, vluchten naar een dorp in de buurt. Maar toen het daar ook te gevaarlijk werd zijn we naar Armenië gevlucht. Daar hebben we uiteindelijk een tijdje in een opvang gezeten. Mijn man bleef achter bij ons huis in Stepanakert. Hij werkt voor een reddingsbrigade en heeft meegeholpen om mensen onder het puin vandaan te halen in Shushi. Toen deze raket insloeg bij ons huis waren wij gelukkig al weg. Ik zag het op het nieuws via internet dat onze woning was beschadigd. Dat was heel erg om te zien. Zodra de oorlog voorbij was en we de kans kregen, zijn we teruggegaan. Maar onze woning was onbewoonbaar”.

Terug naar huis

Mission Possible helpt samen met AMAA en fondsen vanuit EO Metterdaad bij de opbouw van beschadigde woningen. Asmik is erg blij met de ondersteuning voor de verbouwing. Zonder deze hulp kunnen ze zich deze wederopbouw niet veroorloven. Dan zou de situatie steeds slechter worden voor dit gezin. Gelukkig is dat nu anders. Nog een paar dagen en ze kunnen weer samen in hun huis wonen. Als ik haar vervolgens vraag hoe ze naar de toekomst kijkt blijft ze even stil. 

“Als ik aan de toekomst denk ben ik bezorgd. Dan ben ik bang dat de oorlog weer zal uitbreken. Maar dan bid ik tot God en dat geeft mij rust.”

In Stepanakert, het dorp van Asmik, zijn in 8 woningen nieuwe ramen en deuren geplaatst. Deze waren door de explosies beschadigd. In het dorp Martuni, even verderop, worden 6 woningen hersteld die door de oorlog zwaar beschadigd zijn. We zijn dankbaar dat we deze hulp kunnen geven. Dankzij de EO, maar ook dankzij onze trouwe achterban. De komende tijd willen we hier nog een bijdrage aan leveren. Wil je daaraan meedoen? Dat kan. Geef via onderstaande doneerknop, zodat jouw gift direct naar dit project gaat.

Steun onze opvang in Armenië!

Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!