Mission Possible / Het verhaal van Sasha | Oefa
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Vanuit Mission Possible geloven we dat elk kind een gezin nodig heeft. Een kind in een weeshuis is geen goede en gezonde situatie. Elk kind dat daar opgroeit is er één teveel. Sasha’s verhaal laat dat duidelijk zien.

Sasha Oefa

Weeshuis

Sasha haar moeder bevalt van haar in de gevangenis. Sasha wordt daarom overgebracht naar het staatsweeshuis. Het kleine meisje wordt vervolgens door een familie opgehaald en geadopteerd. Maar de familie veranderde van gedachten en Sasha wordt teruggebracht naar het weeshuis. Vervolgens neemt een ​​andere familie haar mee. Maar ook zij vinden de zorg voor Sasha te zwaar en brengen haar terug. Waarom? We weten het niet. Sasha is niet anders dan andere kinderen… Toch wordt ze tot drie keer toe teruggestuurd naar het weeshuis. En dat dat niet gezond is, dat heeft nauwelijks uitleg nodig is. Het maakt haar zelfvertrouwen stuk. Daarnaast is er geen goede psychologische begeleiding in het weeshuis. Dit alles maakt Sasha kwetsbaar.

Trouwen

Als Sasha 15 jaar is, komt ze in contact met een man die haar liefde belooft. Ze vertrekt uit het weeshuis, trouwt met hem en gaat bij hem wonen. Dit leidt tot problemen. De man slaat haar. Toch gaat Sasha niet weg. Ze heeft niet geleerd dat een man je niet hoort te slaan. Daarbij heeft ze geen zelfvertrouwen opgebouwd in haar jonge leven. Ook heeft ze geen netwerk om haar heen. De situatie loopt steeds verder uit de hand. Het mishandelen wordt erger. Ze wordt zwanger en krijgt een dochtertje. Uiteindelijk grijpt er een kennis in en brengt haar bij de politie. De lokale politiemensen bellen ons of we kunnen helpen.

Sasha heeft weinig kleren aan, is zwaar gewond en heeft haar dochter bij zich. Ze heeft een hersenschudding, meerdere blauwe plekken en snijwonden.

Sasha is naakt, zwaar gewond en heeft haar dochter bij zich. Ze heeft een hersenschudding, meerdere blauwe plekken en snijwonden.

Opvanghuis

Inmiddels woont Sasha een jaar in ons opvanghuis in Oefa. Samen met haar dochter. Ze is veilig. Ze leert stapje voor stapje hoe je een moeder moet zijn. En ze leert dat zij zelf ook kostbaar en geliefd is. Haar man zit in de gevangenis. Inmiddels is er, na heel veel rompslomp, geregeld dat Sasha zelf de voogdij heeft over haar kindje. Sasha is er nog lang niet, haar herstel gaat lang duren. Daarbij komt dat ze nooit in een gezonde gezinssituatie heeft gewoond. Gelukkig hebben we goede en professionele begeleiding in ons opvanghuis in Oefa.

 

Update

Het gaat goed met Sasha en ze heeft met hulp van Mission Possible een eigen woonruimte gevonden. Nu kan ze met haar dochtertje een nieuw leven gaan opbouwen! Op de achtergrond blijven we betrokken en we blijven ook bidden voor Sasha en haar dochter. 

De kosten voor 1 dag opvang voor Sasha en haar dochter zijn € 10.-
Oefa Sasha

Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!