Mission Possible / Bulgarije – Roma – Armoedehulp & babybox
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Voedselpakketten en teilen met huishoudelijke artikelen voor sloppenwijken

Een Urgent Project

Het einde van de winter is voor gezinnen in Bulgaarse sloppenwijken de moeilijkste tijd. De reserves opgebouwd met behulp van baantjes in de afgelopen zomer zijn uitgeput. In de winter is het moeilijk om werk te vinden. Elk jaar lijden gezinnen op dit moment aan een ernstig tekort aan alles. Zelfs brood is moeilijk te verkrijgen.

Sinds januari zijn de dorpen getroffen door twee griepepidemieën. Eerst kwam de “A” -griep, en toen woedde de “B”-griep. Elke keer dat ons team de dorpen bezocht, hoestten alle bewoners en hadden ze loopneuzen.

Wie had kunnen vermoeden dat Griep A en B zouden worden gevolgd door een epidemie die niet alleen in Bulgarije, maar wereldwijd een noodtoestand zou veroorzaken?

Door de maatregelen van de overheid mogen zij nu hun dorpen niet verlaten en zitten ze zonder werk en inkomen thuis. Kinderen krijgen geen maaltijd op school want de scholen zijn gesloten. Gezinnen zitten opgesloten in een gebrekkige woningen waar nauwelijks ruimte is.

Niemand kan zeggen hoeveel van deze mensen besmet zijn of zullen worden. Hygiëne in sloppenwijken is gebrekkig. Gezinnen wonen in hutjes zonder stromend water. Er wordt niet gesproken over het regelmatig wassen van handen met zeep. Niemand denkt aan een gezichtsmasker om de immuniteit te verbeteren, als ze geen jas of gezond voedsel hebben, als ze zelfs geen brood hebben …

We starten een hulpactie in Bulgarije om de allerarmsten onmiddellijk te helpen. We verdelen voedselpakketten en teilen gevuld met hygiene producten. Help ook mee!

Mission Possible Roma Corona Bulgarije
Een teil met hygiene producten voor € 15 
Of doneer met een Tikkie! 

Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!