Mission Possible / Rehabilitatie centra
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Rehabilitatiecentrum Mission Possible

Volgens de Russische Federale Dienst van Drugsbestrijding (FSKN) zijn er in Rusland 8.5 miljoen drugsverslaafden. De meeste drugsverslaafden zijn in de leeftijd van 18-30 jaar.

Het rehabilitatieprogramma duurt 1 jaar, maar kan worden verlengd. Gedurende dat jaar blijven de cursisten op het centrum. Na een half jaar mogen ze voor de eerste keer bezoek van familie ontvangen. Voordat de mensen naar het rehabilitatiecentrum komen, ondergaan ze eerste een medische keuring. De uitslag van deze keuring is niet van belang voor toewijzing, maar wordt gebruikt om de nodige (voorzorgs)maatregelen te nemen in geval van besmettelijke ziektes. Op het centrum worden geen chemische rehabilitatie methoden gebruikt. Het rehabilitatieprogramma bestaat uit een strak dagritme en werk. Dagelijks zijn er dagopeningen en dagsluitingen. Er is veel aandacht voor persoonlijke consultatie. Mensen leren om structuur aan te brengen in hun leven en leren om zich aan de regels te houden, zoals niet roken, niet drinken en niet zonder toestemming van hen terrein af. Werktherapie neemt een belangrijke plaats in; verschillende van de cursisten hebben nog nooit gewerkt. Groepswerk en het dragen van dagelijkse verantwoordelijkheid zijn erg belangrijk. Na rehabilitatie worden mensen altijd in contact gebracht met een Christelijke gemeente in hun woonplaats. 

In Asbest hebben we een speciaal type rehabilitatiecentrum. Dit centrum helpt jonge drugs- en alcohol verslaafde moeders met kinderen in uitzichtloze omstandigheden. Het geeft onderdak en helpt met het vinden van werk; er zijn trainingen voor de zorg van kinderen en het huishouden en daarnaast bestaan er mogelijkheden om vaktrainingen te volgen.

Daarnaast wordt er veel samengewerkt met andere rehabilitatiecentra in andere delen van Rusland.

1

Rehabilitatie programma

28

Cliënten

Steun onze rehabilitatie centrum

Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!