Mission Possible / Raketaanval in Oekraïne
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Raketaanval in Oekraïne

In de week van 13 maart kwam er een raket neer in één van de dorpen waar we werken. Tal van ramen van verschillende families knapten door de knal kapot. Tanya stuurde ons de verhalen door via de app.

Deze grote familie woont in een oud huis. Bijna alle ramen van het huis zijn kapot door de ontploffing. Vriendelijke mensen uit de buurt hebben geholpen om plastic voor de kapotte ramen te spannen.

Gemeenschapsgebouw

Ook de ramen van het gemeenschapsgebouw zijn stuk gegaan. Dit gebouw gebruiken we om onze bijeenkomsten te houden. Regelmatig komen we met ons team langs en spelen we met de kinderen, schenken we koffie en thee, lezen een Bijbelverhaal voor en hebben tijd om met de ouders te praten. Een laagdrempelige manier om met de lokale bevolking in contact te komen. We kunnen regelmatig delen van onze drijfveren en mensen vertellen over de Here Jezus. Ook hebben we verschillende (kinder)bijbels uit kunnen delen. We zijn blij dat we gebruik kunnen maken van dit gebouw.

Nadezjda

Nadezjda is een eenzame gepensioneerde. Ze loopt niet goed meer en woont alleen in een vervallen huis. Haar naam betekent ‘Hoop’. Ook haar huis is niet gespaard gebleven van het verdriet en de vernietiging die oorlog met zich meebrengt. Deze raketinslag heeft veel schade aangericht. “Godzijdank is de lente al aangebroken en redt het plastic mij op de een of andere manier van de wind en kou. Als het nog midden in de winter was, waren de gevolgen nog veel groter. Ik kan niet eens bedenken wat ik dan moest doen”, vertelt Nadezjda ons met tranen in haar ogen. Als we vertellen dat we haar ramen komen repareren valt ze stil. We hopen en bidden dat we haar echte Hoop mogen bieden. Eerst nu met haar huis, en ook door haar te vertellen over de verlossing van de Here Jezus. Bid je met ons mee?


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!