Mission Possible / Another Day in Paradise
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Another Day in Paradise

 

Ksenya, 25 jaar is ze geworden. Moeder van 3 kinderen. Sinds haar 13e op straat. Daar hebben we haar leren kennen. Leuke meid. Vaak vrolijk maar daar was niet veel reden toe. In de steek gelaten door haar moeder en mishandeld door haar vader. Ze liep regelmatig weg en kwam op straat terecht. We zagen haar vaak bij onze straatpatrouille. Samen met andere meiden, Zhanna, Albina, Julia. We deden ons best om hen te helpen. Sommige meiden zaten soms bij in de opvang. Maar de straat bleef trekken. Lijm snuiven en later de naald. Wisselende relaties waar in ze vaak klappen kreeg.

Ksenya raakte zwanger en kreeg een dochter Vika. Die hebben we van de straat kunnen halen. Later ook haar tweeling. Die zijn in een pleeggezin geplaatst. Voor Ksenya heeft onze hulp niet mogen baten. Vandaag werd me verteld dat ze niet meer leeft. Bloedvergiftiging.

Het raakt me. Ik kan me nog goed onze ontmoetingen in de afgelopen jaren herinneren. Toen EO-Metterdaad langs kwam voor een tv-documentaire werd er ook een reportage over haar gemaakt. Wat een triest leven. En hoe anders had het voor haar kunnen zijn.

Julia heeft het ook gered. Ook zij was op straat beland vanwege een gebroken gezin en misbruik. Ook haar kwamen we tegen met de straatpatrouille. Julia is wel in onze opvang gebleven. We hebben voor haar een appartement kunnen regelen. Ze is getrouwd en heeft nu drie kinderen.

Ksenya kwam wel eens bij haar langs. Zo ook op haar laatste dag. “Ik voel me niet goed en kan niet meer lopen.” Julia heeft de ambulance nog gebeld maar het was te laat. Na Zhanna en Albina is nu ook Ksenya niet meer onder ons. Je weet dat je niet de hele wereld kunnen redden en wij keken niet de andere kant op toen zij hulp nodig hadden. Maar toch.

Oh Lord, is there nothing more anybody can do
Oh Lord, there must be something you can say


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!