Mission Possible / Opvangtehuizen
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Mission Possible Opvanghuizen

In onze opvanghuizen geven wij jaarlijks onderdak aan 150 kinderen. Dit zijn kinderen uit gezinnen met grote problemen zoals huiselijk geweld. De jongste kinderen zijn baby’s van moeders die rehabiliteren van drugsverslaving.

Alle opvanghuizen hebben pleegouders en er wordt van alles aan gedaan om een zo’n normaal mogelijke gezinssituatie na te bootsen. Verjaardagen en andere feestdagen worden gevierd en er worden uitjes georganiseerd. Er wordt altijd contact gezocht met de ouders en alle activiteiten zijn er opgericht om kind en ouders weer bij elkaar te krijgen. Indien nodig worden ouders geassisteerd in het afkicken van hun alcohol- en/of drugsverslaving. Daarvoor wordt nauw samengewerkt met rehabilitatiecentra.

De meeste kinderen hebben traumatische ervaringen omdat ze te maken hebben gehad met huiselijk geweld. In elk tehuis is een psycholoog beschikbaar.

De kinderen krijgen bijles en worden zo snel mogelijk op een school geplaatst. Indien nodig worden documenten geregeld zoals geboortecertificaten en identiteitsbewijzen. Sommige kinderen blijven een paar weken bij ons, andere kinderen een aantal jaren. In sommige gevallen zelfs totdat ze de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. In dat geval wordt passende woonruimte voor hen gezocht.

We hebben opvanghuizen in Jekaterinaburg, Asbest en Oefa.

8

Opvang programma's

239

kinderen in opvang

Steun onze opvangtehuizen

Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!