Mission Possible / Albanië – Bathore – Armoedehulp & gezinshulp
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Mission Possible Opvang in Albanië

Mission Possible begon met de opvang in Albanië kort na de verandering van het politieke regime. Vanuit het ‘Qendre Shpresë’, het Hoop centrum, worden veel verschillende activiteiten georganiseerd.

Er is een computerklas, een Engelse klas, een alfabetiseringscursus en een alfa-cursus voor zowel kinderen als volwassenen. Wekelijks worden er bijeenkomsten voor jeugd georganiseerd. Ook zijn er special bijeenkomsten voor vrouwen waar diverse onderwerpen worden besproken.

Hoop

De naam ‘Hoop’ is door de wijkbewoners aan het centrum gegeven. Dat zegt veel over hoe deze bewoners de activiteiten van het centrum ervaren. Veel van de programma’s van Mission Possible in Albanië worden ondersteund door World Vision.

Al 20 jaar wordt het tijdschrift ‘Miracle’ voor kinderen uitgegeven. In 2011 is een bibliotheek geopend, de enige bibliotheek in de wijde omgeving waar veel mensen gebruik van maken. Vanuit de bibliotheek is een boekenclub ontstaan. In de zomer worden wekenlang zomerkampen georganiseerd waar honderden kinderen aan mee doen.

6

Aantal projectstaf

80

Aantal kinderen in zomerkampen

110

Aantal vrouwen in workshops

1492

Aantal leden bibliotheek

Totaal ontvangen donaties in 2020

  • Mission Possible Internationaal

  • Lokale fondsen- werving in €

  • Lokale fondsen- werving in goederen

  • Andere organisaties

3

Eigen Fondsenwerving

Steun onze opvang in Albanië!

 

Het Hoop centrum staat in Bathore, een voorstad van de hoofdstad Tirana. De stad is ontstaan doordat de arme bevolking vanuit het noorden van Albanië naar de hoofdstad trok op zoek naar een beter bestaan. Zij bouwden illegaal onderkomens. In de loop van de jaren is het uitgegroeid tot een stad met zo’n 35.000 inwoners. Er zijn inmiddels wegen aangelegd en verscheidene huizen en gebouwen zijn gelegaliseerd.


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!