Mission Possible / Onze droom is uitgekomen!
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Mission Possible Tsjeljabinsk Irina and Sergey

In 2012 kwamen mijn man Sergey en ik en onze drie kinderen (nu hebben we er vier) naar Tsjeljabinsk. Onze droom was om moeders en kinderen in nood te helpen en we hebben een Mission Possible-opvanghuis geopend in een gehuurd appartement.

Onze droom is uitgekomen! Nu, zes jaar later, hebben 90 moeders en meer dan 160 kinderen, van baby tot tiener, hulp gekregen in dit opvangcentrum! Ze zijn hier veilig en het huis biedt alles wat ze nodig hebben voor leven en herstel.

We gebruiken het christelijke counselingprogramma Back to Life. We zijn ook een Baby Box-programma gestart in de gemeenschap voor moeders in crisissituaties.

We willen graag iets met je delen wat we hebben gezien en ervaren. Hieronder het verhaal van Anastasia en haar dochters.

We redden vrouwen en kinderen die hebben geleden onder misbruik, verwaarlozing en een leven van angst in hun eigen huis, en helpen hen te herstellen naar een gezond leven.

Wat Anderen Niet Zien…

 

Niet alles is zoals het lijkt

Van buiten zag het leven van Anastasia er goed uit: een ruim appartement, een auto, een baan op het politiebureau, getalenteerde en prachtige dochters. Maar niemand wist wat er achter de schermen gebeurde. Het drinken van haar man, affaires, mishandeling en geschreeuw maakten deel uit van het dagelijks leven van deze moeder en haar kinderen.
De laatste druppel voor Anastasia na vele jaren van misbruik was toen haar man ’s nachts dronken en scheldend thuiskwam. De jongste dochter was zo bang en getraumatiseerd dat het haar deed stotteren.
Anastasia nam de meisjes mee en vluchtte 300 km verderop naar Tsjeljabinsk.

Het laatste telefoonnummer

Toen we op een koude ochtend in november bij het opvanghuis kwamen, wachtten moeder en twee dochters ons op.

“Ik ben Anastasia. Ik heb je gisteren gebeld. We kunnen nergens heen en geen geld om iets te huren. Ik heb het laatste geld uitgegeven aan winterschoenen voor de meisjes. Ik ben wanhopig en ging naar de sociale dienst. Ze gaven me een lijst met telefoonnummers voor verschillende instanties en centra.

“Maar overal werd me verteld dat ik de meisjes naar een weeshuis moest brengen en ergens anders hulp moest zoeken omdat ik niet officieel als inwoner van deze stad ben geregistreerd. Het laatste nummer op de lijst was van jullie … “

Ons opvanghuis vereist geen documenten of andere dergelijke papieren. Dit is hoe Anastasia en haar dertienjarige en tienjarige dochters bij ons zijn gekomen.

Meer dan een dak boven je hoofd

Ze ontvingen meer dan onderdak en dagelijkse voorzieningen. Hier leerden ze over God en begonnen ze de kerkdiensten bij te wonen. Een maand later stotterde de jongste dochter niet meer! Ze voerde de rol van de engel in de presentatie van het Kerstevangelie duidelijk en soepel uit!

Anastasia bad dat ze een soortgelijke baan zou vinden als haar vorige beroep. Toen ze voor het eerst in Tsjeljabinsk aankwam, had ze werk gezocht, maar werd ze overal afgewezen. Maar dat was toen. Nu had ze de kracht van het gebed en alle vrienden in de kerk om haar te steunen! Anastasia was stomverbaasd toen ze een telefoontje kreeg en een zeer aantrekkelijke baan aangeboden kreeg.

Volledig herstel van het leven!

Er is een volledig herstel van de levens van Anastasia en haar dochters. Ze wonen nu in een gehuurd appartement en Anastasia werkt op het kantoor van het Hof van Justitie. We zien hen elke zondag in de kerk.

Mission Possible Tsjeljabinsk

Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!