Mission Possible / Ontsnapt uit je eigen huis | Het verhaal van Julia
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Het verhaal van Julia

Nadat Julia een baby heeft gekregen, besluit de moeder van Julia om haar dochter en kleinkind op te sluiten.

Zonder warmte, zonder elektriciteit en zonder contactmogelijkheden. De moeder van Julia heeft al jarenlang zware geestelijke problemen en wil niet geholpen worden. Hierdoor heeft Julia een moeilijke kindertijd gehad. Als tiener was ze onhandelbaar. We kwamen in contact met Julia door haar zus, Alina. Voor Alina was Mission Possible al een warm thuis, zij bezoekt al een hele poosje onze supportgroepen. Toen ze erachter kwam dat haar moeder haar jongere zusje met haar pasgeboren baby had opgesloten, vroeg ze ons om hulp. We hebben via Alina aan Julia laten weten dat ze bij ons terecht kon met haar baby. Dat ze een poosje bij ons in het opvanghuis kon verblijven en dat we zouden helpen om alle papieren in orde te maken. Dat gaf Julia de moed die ze nodig had om regie over haar eigen leven te nemen en ze is letterlijk uitgebroken en ontsnapt. Op de foto is nog te zien dat ze het raam van binnenuit heeft kapotgemaakt.

Diefstal

Haar moeder heeft aangifte van diefstal gedaan; wij zouden haar kind hebben gestolen. Gelukkig is Julia net 18 geworden en dus meerderjarig. Daarnaast weten de lokale autoriteiten wat voor een goed werk we doen. We hebben geen problemen gekregen door deze hulpactie. Allereerst hebben Julia en haar baby een lichamelijk onderzoek ondergaan en hebben ze de verzorging gekregen die ze nodig hadden. Gelukkig is het gelukt om weer contact te krijgen met de vader van de baby, de vriend van Julia. Hij en zijn familie hebben Julia en het baby’tje opgenomen in de familie.

Ook hebben we alle papieren kunnen regelen. Julia ontvangt nu de financiële steun van de overheid, zoals kinderbijslag, die zij als jonge moeder hoort te krijgen. En we hebben een klein appartement kunnen regelen voor Julia en haar baby. Nu kan Julia een eigen start maken. Ze is van harte uitgenodigd voor onze supportgroepen, waar we met elkaar spreken en elkaar ondersteunen bij de dingen die we tegenkomen. Zo houden we een oogje in het zeil bij dit jonge gezinnetje.

Julia krijgt de sleutels van haar nieuwe appartement

Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!