Mission Possible / Oleg en Irina | Actueel Oekraïne
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Irina in Boekarest

Nadat Irina beschreef hoe ze in Moldavië is ontvangen, nadat ze door haar vader bij de grens van Oekraïne werd afgezet, is ze in Boekarest, Roemenië aangekomen. Haar hele leven is compleet veranderd en op z’n kop gezet: 

“Nog maar 6 dagen geleden was mijn grootste probleem het schrijven van een diploma en het combineren van mijn studie aan de universiteit met werk. Nu, God verhoede, om überhaupt een diploma te kunnen halen.

Nog maar 6 dagen geleden droomde ik van minstens een dag zonder sociale netwerken en een minivakantie. Nu staat mijn werk op pauze en ga ik bijna nooit online vanwege roaming.

Ik wilde wakker worden zonder wekker – nu slaap ik nauwelijks, en als ik slaap, dan is het hoe en waar dan ook.

Ik wilde op mezelf gaan wonen – ik kwam honderden kilometers van huis terecht. Alleen.

De helft van mijn leven droomde ik ervan om in het buitenland te wonen. Nu wissel ik net zo snel van stad als van sokken en verken ik verschillende culturen. Nou, dromen komen uit😅 Maar ik dacht dat ik op een studentenvisum zou reizen en niet als een vluchteling.

Visualisatie van verlangens leverde een duidelijke mislukking op 😂 En toch denk ik dat God alles ten goede zal keren🙌🏻”

Oleg & Elena, de kinderen en oma in Moldavië

Zoals we in de nieuwsbrief schreven is Oleg inmiddels ook gevlucht. Oleg zorgt namens Mission Possible voor weeskinderen en staat geregistreerd als pleegvader. De overheid heeft opdracht gegeven om deze kinderen te evacueren. Het werd steeds gevaarlijker om te blijven, doordat de bombardementen op steden toenemen. Oleg is samen met zijn familie en zijn moeder van 85 jaar oud in de auto vertrokken. Ze hebben een dag moeten wachten, daarna de nacht in de auto door moeten brengen, nog een dag moeten wachten en afgelopen nacht konden ze de grens over. Ze zijn nu in Moldavië. Ze zijn hartelijk ontvangen bij christenen die vlak achter de grens wonen. Ze konden douchen, eten en rusten.

Het plan is om door te reizen naar Roemenië. Ook daar staan lange rijen voor de grens. Ze gaan Irina op zoeken en een nieuw plan maken. Leek het er eerst op dat de vlucht een paar dagen zou duren, inmiddels wordt de situatie in de Oekraïne steeds onduidelijker en is het ook niet helder hoe lang ze van huis zullen zijn. De kaarten worden opnieuw geschud en er zal een nieuw plan worden gemaakt. Voor nu zijn we als Mission Possible dankbaar dat ze in veiligheid zijn! We zullen blijven bidden voor deze familie.

Mission Possible

Ook als Mission Possible zijn we onze kaarten aan het schudden. Wat gaan we doen met de hulpverlening? Over de dingen die we nu praktisch doen en de keuzes die we maken, lees je hier.

Irina is in Boekarest, Roemenië


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!