Mission Possible / Natalia | Asbest, Rusland
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Misschien heb je de foto op de voorkant van ons magazine wel gezien. Afgelopen januari mochten we Natalia en haar zoontje Misha ontmoeten en hebben we deze foto gemaakt. De blik van moeder en kind trof me toen al diep. Ik heb niet expliciet doorgevraagd naar haar verhaal. Dat voelt toch een beetje ongemakkelijk als je ergens te gast bent. Onze collega´s wisten wel wat er speelde. Nu de situatie tot rust is gekomen, deelt Natalia haar verhaal ook met ons:

Natalia is 24 jaar oud. Haar zoontje Misha is 2 jaar. Natalia verblijft bij ons om haar gezin bij elkaar te houden en te redden. Ze leeft samen met Oleg, de vader van Misha. Natalia kent Oleg al lang, ze weet dat hij een zwak voor drugs heeft. Maar ze houdt ook al heel lang van hem, ze ziet zijn gevoelige en zorgzame karakter. Bovendien heeft Oleg een goede zelfbeheersing. Hij gebruikt maar af en toe drugs. Ze is dan ook blij als hij haar vraagt om samen te gaan wonen. Oleg wil wel trouwen, maar dat hoeft niet zo voor Natalia.

Alcohol

Haar moeder is verslaafd aan alcohol, Natalia heeft slecht contact met haar. Gelukkig heeft Natalia een paar tantes waar ze goed mee overweg kan. De tantes zien de relatie van Natalia en Oleg niet zitten en zijn niet positief over de invloed van Oleg op Natalia.

Helaas krijgen de tantes gelijk. Als Misha wordt geboren, wordt het leven zwaar voor Natalia en Oleg. Oleg gaat steeds meer drugs gebruiken, en wordt boos en agressief. Hij raakt zwaar verslaafd. Natalia maakt zich ernstig zorgen om hem. Ze ziet dat hij echt zijn best doet om een goede vader en man te zijn, maar het lukt hem niet. Natalia gaat naar haar tantes voor advies, zij raden een afkickkliniek voor Oleg aan. Maar hij weigert botweg en komt met allerlei excuses en uitvluchten. Wat moet Natalia nu doen?

Een moeilijke beslissing

Ze besluit het er niet bij te laten en neemt een moeilijke beslissing voor haar gezin. Ze gaat bij ons in het huis in Asbest wonen, meldt zich aan voor het moederprogramma en geeft Oleg een ultimatum. Als hij zijn gezin wil behouden, moet hij zich aanmelden bij de afkickkliniek, afkicken en in de praktijk bewijzen dat hij clean is. Ze belooft met hem te trouwen als het hem lukt.

Als Natalia net bij ons is, is ze erg verdrietig. Ze is bang dat ze Oleg gaat verliezen en dat hij niet aan voorwaarden zal voldoen. De eerste maand lijkt Oleg van de aardbodem verdwenen, hij neemt zelfs zijn telefoon niet op. Natalia overweegt om hem te gaan zoeken en het centrum weer te verlaten, ze maakt zich ernstig zorgen. Gelukkig neemt Oleg uiteindelijk contact op. Hij is bij zinnen gekomen en is onderweg naar een kliniek. Dit is echt een gebedsverhoring, een teken van Gods trouw aan Natalia.

Toekomst

Natalia is nu een stuk rustiger en zelfverzekerder. Ze weet dat ze de goede keuze heeft gemaakt. De berichten uit de kliniek zijn positief, Oleg zijn houding is goed. Hij lijkt echt vastbesloten om zijn leven te veranderen. Natalia ziet daar de zorg van God in. Ze gaat wekelijks mee naar de kerk en heeft Oleg beloofd met hem te trouwen als hij succesvol afkickt en clean blijft. We zijn heel dankbaar voor de moed die Natalia had om keuzes te maken. Daardoor heeft ze haar gezin weten te redden! We bidden dat God bij dit jonge gezin blijft en hen met de juiste mensen blijft omringen.


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!