Mission Possible / Moeder Olga en dochter Sveta, zomerkamp Odessa | Oekraïne
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Ontmoeting

We ontmoetten Olga en haar twaalfjarige dochter Sveta in het voorjaar van 2020 als we voedselpakketten naar de dorpen rondom Odessa, Oekraïne, brengen. Dit is onderdeel van ons Evangelisatie project in Oekraïne om de dorpsbewoners van de veelal arme gemeenschappen rondom de stad te bereiken. Dit doen we door niet alleen te evangeliseren, maar ook praktisch hulp te verlenen in de vorm van voedselpakketten en gesprekken. Ook nu, in oorlogstijd, gaan we door met dit project. Lees hier over hoe we dat nu doen.

Alleenstaande moeder

Olga vertelt ons over haar problemen bij het opvoeden van haar dochter en vraagt om advies. Ze is een alleenstaande moeder en moet haar dochter vaak alleen thuis laten. Olga werkt hard om ervoor te zorgen dat er genoeg geld voor het kleine gezin is en is vaak tot laat in de avond op haar werk. Sveta is angstig en teruggetrokken geworden door deze eenzame avonden. De relatie tussen moeder en dochter is gespannen.

Op kamp

Na een gesprek met Olga en het uitdelen van een doos met voedselproducten nodigden we moeder en dochter uit voor het familiekamp in de komende zomer. In dit kamp zijn niet alleen de kinderen welkom, maar ook de ouders, vaak als vrijwilliger bij de verschillende activiteiten. In de vrolijke en warme sfeer van het kamp bloeit Sveta op in contact met de andere kinderen. Ze heeft een zwak gezichtsvermogen, maar ondanks dat is ze één van de creatiefste kinderen van het kamp. Haar kunstwerken zijn de beste van de groep. En daar krijgt ze welverdiende complimenten voor. Olga geniet er zichtbaar van om te zien dat haar dochter zo graag bij de activiteiten betrokken is.

Zelf vind Olga de moed om haar hart voor de hulpverleners te openen. Ze spreekt met hen over de dingen die goed gaan, maar ook over de dingen die niet goed gaan. Aan het einde van de gesprekken wil ze haar leven aan Christus geven, en ze nodigt haar dochter uit om zich bij haar te voegen. Samen gaan ze in gebed. Er breekt een nieuwe tijd aan voor Olga en Sveta. Olga straalt vreugde uit en omhelst haar dochter. Bitterheid over de tegenslagen in haar leven smelt weg en beiden voelen dat ze nu een nieuwe start hebben gemaakt. We nodigen Olga en Sveta uit om zich bij de kerk aan te sluiten.

Zomerkampen van Mission Possible

Elke zomer organiseert Mission Possible voor zo’n 500 kinderen zomerkampen. De kinderen waar we dagelijks mee te maken hebben, hebben een heel zwaar leven. Er is vaak sprake van emotionele en/of lichamelijke mishandeling. Er is bijna altijd te weinig geld en te weinig eten. Vaders zijn regelmatig uit beeld. Deze kinderen worden al heel jong geconfronteerd met problemen. Via onze organisaties kunnen we ze voor weinig geld een levens veranderende ervaring bieden: een zomerkamp. Tijd voor ontspanning. Spelletjes. Genoeg en gezond eten. En boven alles de boodschap dat we dit mogen doen omdat God van hen houdt. Er worden vrienden voor het leven gemaakt. We krijgen vaak te horen, jaren later, dat deze zomerkampen een belangrijk moment in de ontwikkeling van de kinderen zijn geweest.

Zomerkamp Mission Possible
Voor € 100,- kan één kind een volle week op zomerkamp.
Tikkie Mission Possible Zomerkamp

Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!