Mission Possible / God Voorziet!
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Mission Possible Bulgaria-Roma-Corona
Mission Possible Bulgaria-Roma-Corona

God Voorziet!

Ivan is een 36-jarige voorganger en het nieuwste lid van het Bulgaarse team van Mission Possible. Hij is vooral verantwoordelijk voor het werk onder de Turkse gebieden in Zuid-Bulgarije.

Mission Possible ondersteunt enkele van de armste gebieden in Bulgarije. Quarantaine en beperkingen vanwege Covid-19 brachten veel Bulgaarse families op de rand van armoede en honger. Duizenden verloren hun baan en worstelen nu om te overleven.

De behoefte aan brood en essentiële producten was zo groot geworden dat kinderen in de dorpen honger leden. Naast de andere producten die we hadden uitgedeeld, hebben we besloten om ook meel te leveren, zodat gezinnen hun eigen brood konden bakken.

Mijn vrouw Mila en ik gingen 1.000 kilo meel kopen voor ons gebied met donaties die we hadden ontvangen van de achterban van Mission Possible. We hadden God gevraagd om ons de juiste plaats te laten zien waar wij het meel moesten brengen, de plek waar die het hardst nodig was.

Tot onze verbazing ontmoetten we in de winkel pastor Bozhidar uit het dorp Sotiria. Hij vertelde ons hoe hongerig de mensen uit zijn dorp waren. Vorige maand hadden ze wat geld ingezameld in hun kerk waar ze meel van hadden gekocht, maar deze maand konden ze zich dat niet veroorloven. Zijn helpers hadden voorgesteld om een ​​lening (met hoge rente) van de bank te vragen om meel te kopen, en later zouden ze dan wel zien hoe ze die terug zouden betalen …

Terwijl Bozhidar sprak, kon ik mijn blijdschap nauwelijks inhouden. God had de gebeden van ons beiden gehoord en had het antwoord voorbereid!

Die avond deelden we pakketten met meel uit aan vijftig gezinnen. De kinderen sprongen van blijdschap rond het busje van Mission Possible en vertelden hun moeders dat ze moesten opschieten en iets te eten moesten klaarmaken.

We hebben ook enkele babyboxen uitgedeeld samen met het Evangelie.

De aanblik was geweldig – ik kon zien hoe God in de behoefte voorzag en de harten van de mensen van het hele dorp vulde met dankbaarheid.

Duizenden mensen in de Bulgaarse sloppenwijken kregen voedsel

780 gezinnen in Bulgaarse sloppenwijken hebben tot nu toe voedsel ontvangen tijdens onze hulpactie. Van hen kregen 450 families driemaal hulp. De voorraden omvatten pasta, linzen, bonen, olie, suiker, aardappelen en meel. We deelden ook teilen gevuld met hygiëne artikelen uit. Bijna elk gezin telt meer dan vijf kinderen, dus meer dan 5.000 mensen hebben hulp ontvangen.

Steun onze opvang in Bulgarije

Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!