Mission Possible / Mission Possible bestaat 7 jaar!
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

In oktober 2017 bestond Mission Possible Nederland 7 jaar!

Op 6 oktober 2010 werden de Statuten van de stichting door oprichter Bert Dokter ondertekend op het notariskantoor in Uithuizen.
Inmiddels zijn we zeven jaar verder waarin veel is gebeurd. En dit is een mooi moment om even terug te blikken! Kijk met ons mee naar een paar hoogtepunten:

In het eerste jaar bezocht EO-Metterdaad ons project in Asbest. In vier aangrijpende uitzendingen werd een kijk gegeven in het uitzichtloze leven van alleenstaande moeders en hun kinderen. Met de opbrengst werd het rehabiliatiecentrum gerenoveerd.

Opvangcentrum Asbest Rusland

In hetzelfde jaar bezocht het EO-programma Bestemming Onbekend Mission Possible in Jekaterinaburg. Twee Nederlandse jongens van 20 jaar hadden zich laten verlaten verleiden om op reis te gaan zonder te weten wat de bestemming zou zijn.

Zij keken hun ogen uit toen totaal onverwachts hun reisbestemming werd bekend gemaakt:

Verblijf bij de straatjeugd van Jekaterinaburg in Rusland. Van het één op het andere moment zijn deze twee jongens van Surinaamse afkomst in een totaal andere wereld terechtgekomen.

Ze bezoeken locaties waar straatjeugd overnacht en delen soep, brood en thee uit. Ze ontmoeten jongeren die verslaafd zijn aan het snuiven van lijm en gaan een avond op stap met twee straatjongens.

De winterse temperaturen, meer dan 20 graden vorst, maakten het bezoek er niet eenvoudiger op.

Straatjeugd Jekaterinaburg Bestemming Onbekend

In 2012 organiseerde Mission Possible de eerste werkvakantie in Bulgarije voor jeugd van de GKv Uithuizen. Samen met een groep Roma-jeugd uit verschillende plaatsen in Bulgarije verbleven zij in het opvangcentrum van Mission Possible in Dobremirka, zo’n 200 km ten oosten van Sofia. Daar hebben ze hard gewerkt aan het opknappen van het opvangcentrum van Mission Possible. In het dorpje Pevcite hielpen ze mee met het aanleggen van een waterleiding naar het wijkcentrum.

Deze werkvakantie heeft een vervolg gekregen met werkvakanties voor de jeugd van de Nieuwe en Oude Kerk in Ermelo. De afgelopen drie jaar bezochten zij verschillende Roma-dorpen. Daar werden sanitaire voorzieningen gebouwd en gebouwen die dienst doen als wijkcentra werden geknapt.

Voor de cliënten van de rehabiliatieboerderij in Yaroslavl is in 2012 een workshop Motorkettingzagen gegeven. De workshop werd verzorgd door vakdocenten van TerraNext Eelde en was een initiatief van hoveniersbedrijf de Wilde Appel.

In 2013 zijn verschillende gesprekken gevoerd met het bestuur van Stichting Verlichting voor Bulgarije. Deze stichting is in 1997 opgericht. Sinds die tijd werd door deze stichting het werk van Mission Possible in Bulgarije ondersteund m.n. de gaarkeukens voor Roma-kinderen. Vanwege de leeftijd van de drijvende kracht achter deze stichting, dhr. P. Laman, heeft het bestuur van Verlichting Bulgarije besloten om hun stichting op te heffen en de werkzaamheden over te geven aan Mission Possible Nederland. M.i.v. 1 januari 2014 is dat formeel gebeurd.

In februari 2014 bezocht EO-Metterdaad nogmaals Mission Possible in Rusland. Ditmaal werd een fondsenwervende uitzending gemaakt over de opvang in Jekaterinaburg. Het accent van de uitzendingen lag op de hulp die door Mission Possible wordt gegeven aan jonge moeders. Met de opbrengst is een nieuw gebouw aangekocht. Dit centrum stelt Mission Possible in staat om met name vrouwen die slachtoffer zijn geworden van huiselijk geweld te ondersteunen. In het centrum worden retraites gehouden en het zal tijdelijk onderdak gaan bieden een probleemgezinnen.

Mission Possible heeft in 2015 het CBF-keurmerk gekregen en is een Erkend Goed Doel. Deze erkenning door het CBF, de toezichthouder van de goededoelensector, maakt deel uit van een beoordelingsstelsel dat door de sector zelf is ontwikkeld. De erkenning vervangt de vroegere keurmerken van het CBF en andere organisaties. Samen met circa driehonderdvijftig organisaties ontving Mission Possible Nederland de erkenning tijdens het zogeheten Feest van de (h)Erkenning.

CBF-Erkenning Mission Possible

Met ingang van 1 januari 2017 heeft Mission Possible de activiteiten over genomen van de Stichting Armeense Kindertehuizen. De vrijwilligers die betrokken waren bij het werk van Armeense Kindertehuizen zullen zich blijven inzetten voor de mensen in Armenië. Zij gaan vormgeven aan de werkgroep Mission Possible Armenië.

Armenië wordt daarmee naast Albanië, Bulgarije, Oekraïne en Rusland het vijfde land waar Mission Possible actief is.

In de afgelopen zeven jaar zijn er door vrijwilligers van Mission Possible verschillende acties georganiseerd. Eén van de acties was ‘Breng Licht in Asbest’. Winkelend publiek kon een lampje voor de kerstboom ‘kopen’. Met behulp van een hoogwerker mocht het lampje zelf in de 15 meter hoge kerstboom worden geplaatst.

Een jaarlijks terugkerende actie is de kniepertjes actie. Tussen Kerst en Oud en Nieuw bakken vrijwilligers van de GKv Uithuizen op bestelling een paar duizend kniepertjes en nieuwjaarsrolletjes.

De afgelopen jaren heeft Mission Possible met deelname aan de RUN van Winschoten actie gevoerd voor verschillende projecten in Bulgarije en Rusland. Met meerdere lopers werd in estafette een afstand van 100 km afgelegd.

Mission Possible staat jaarlijks met een stand op de WereldEXPO tijdens Opwekking in Biddinghuizen. De WereldExpo is een zendingsbeurs en wordt jaarlijks georganiseerd door MissieNederland, een breed netwerk van honderden christelijke organisaties en plaatselijke gemeenten. Bezoekers aan de stand van Mission Possible kunnen zich laten voorlichten over het werk onder probleemgezinnen in Rusland, Oekraïne en Bulgarije. D.m.v. verschillende acties wordt het publiek opgeroepen het werk van Mission Possible te ondersteunen. De laatste keer werd speciale aandacht besteed aan het BabyBox project van Mission Possible.

Opwekking 2011 MissionExpo

In 2016 en 2017 heeft Mission Possible meegedaan met de ScanCoveryTrial. Dit is een autotocht van ruim 7.500 km, hartje winter, kris kras door Scandinavië in acht dagen tijd. Een grote uitdaging met als doel aandacht te vragen en geld op te halen voor de projecten van Mission Possible.

Ook in 2018 hoopt Mission Possible weer van de partij te zijn!

Mede door deze activiteiten zijn wij in staat geweest om honderden kinderen en gezinnen te helpen. Jullie inzet en donaties hebben ons in staat gesteld om gezinnen in een uitzichtloze situatie weer hoop te geven. Hartelijk dank!

1312384

€ ontvangen donaties

300

probleemgezinnen

239

kinderen in opvang

965

kinderen in probleemgezinnen

Maak een gift over en steun onze missie!

Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!