Mission Possible / Liliya | Noodhulp Odessa regio Oekraïne
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Liliya, Oekraïne

Liliya is lid van ons team in Oekraïne. Ze is o.a. verantwoordelijk voor de boekhouding en helpt mee met het bezoeken van de dorpen. Ze was gevlucht naar Boekarest, Roemenië. Daar woont haar getrouwde dochter. Liliya heeft besloten om terug naar Oekraïne te gaan, om haar volk te helpen en bij haar man, Igor, te zijn, die het land niet uit mag. Zolang het verantwoord is, zal zij in Oekraïne blijven.

Hallo Bert.

Igor en ik zijn in Odessa. Onze andere teamleden, Tanya, Oleg en Lena zijn online bij ons. We leggen contact met de kerken en verzamelen informatie voor verdere hulp aan de mensen. We kopen eten, halen het op en bewaren het voorlopig op kantoor. We zijn van plan om de komende dagen naar de dorpen te gaan voor distributie. Het is moeilijk om inkopen te doen, er is niet genoeg assortiment en er zijn weinig producten. De winkels zijn tot alleen ’s ochtends open. Het is nog steeds rustig in de stad. Af en toe zoemt een sirene, maar het is te ver om naar een schuilkelder te rennen, dus we verspillen geen tijd. We zijn aan het werk.

Zegeningen voor jou! Liliya

Hulpverlening Oekraïne

Voor de oorlog bestond onze hulpverlening in Oekraïne uit het bezoeken van dorpen. Zoals omschreven in onze doelstelling voor Oekraïne:

“In samenwerking met kerken uit de Odessa regio wordt er praktische evangelisatie in de dorpen rondom de stad gedaan. Door middel van het bezoeken van deze dorpen ondersteunen we met name gezinnen met kinderen die in moeilijke omstandigheden leven.”


Deze doelstelling veranderd niet. Via een omweg hebben we geld bij Liliya kunnen krijgen. Hiervan kan Liliya nu de inkopen doen. Daarnaast zijn we aan het onderzoeken of we via Liliya een partij voedsel kunnen importeren in Oekraïne om uit te kunnen delen.

Meel en vis

Vanmorgen kregen we bericht dat Liliya via een groothandel waar we vaker producten kopen, meel kon inkopen:

Goedemorgen Bert.

Vandaag kochten we 1.700 pakken meel van elk 2 kg. en 500 stuks ingeblikte vis, ze hebben alles uit het magazijn gehaald, morgen zoeken we meer.

Bedankt voor de gebeden. Zegen! Liliya

Als Mission Possible Nederland zijn we dankbaar dat de noodhulp concreet handen en voeten krijgt, door het werk van Liliya en de mensen om haar heen!

Liliya voor de oorlog, tijdens een activiteit in één van de dorpen.

De pakken meel worden in het kantoor opgestapeld tot dat we naar de dorpen kunnen.


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!