Mission Possible / De kracht van het gebed | Babybox
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Bijeenkomst

In samenwerking met de lokale kerk organiseren we momenten om de babyboxen uit te delen. Moeders en hun kinderen komen graag naar deze samenkomsten. Het zijn dan ook vaak drukke bijeenkomsten. Kinderen lopen dwars door elkaar heen, moeders kletsen nog even met elkaar. Totdat één van onze collega’s, Irina, het woord neemt. Dan kruipen de kinderen bij hun moeders op schoot en luisteren naar het verhaal. Irina vertelt het Evangelie.

Vier kinderen, 25 jaar

Deze keer hadden drie van de moeders kortgeleden een baby gekregen. Zij mogen een babybox mee naar huis nemen. We nemen tijd voor een gesprek met hen. 15, 16 en 25 jaar oud zijn deze moeders. Voor de 25-jarige moeder is het haar 4de dochter, haar oudste dochter is 11 jaar. Ze voedt haar dochters goed op en wil voor hen een andere toekomst dan het leven wat zij leidt. Daarom neemt ze haar kinderen ook mee naar de kerk. Haar man gaat niet mee. Hij is geen goede man en geen goede vader. Hij drinkt veel en wordt dan agressief.

De kracht van het gebed

Het is moeilijk om te zien hoe hopeloos en verdrietig de vrouw is. Ze kan nergens heen met haar kinderen en ziet voor zichzelf geen andere keuze dan bij haar man te blijven. Samen gaan we in gebed. We bidden voor kracht en voor wijsheid voor deze dappere moeder. Ze zegt dat ze zich direct een stuk beter en gesterkt voelt door het gebed.

Na een poosje hebben we weer contact met de voorganger van de gemeente. Hij vertelt ons dat er een wonder is gebeurd. Nadat de jonge moeder thuisgekomen was van de bijeenkomst, was haar houding in de dagen daarna zo anders, dat het haar man opviel. Hij schold haar uit, maar ze hield zich stil. Ze nam tijd om met hem te praten en wilde hem ondersteunen. Hij vroeg wat er met haar aan de hand was en ze vertelde dat ze had gehoord over Jezus Christus. Ze liet haar armband zien en legde aan de hand van de bedels uit wat het Evangelie inhoudt. Ze vertelde dat mensen van één of andere missie haar niet alleen een doos met fijne kleren voor de baby hadden gegeven, maar ook een kinderbijbel. En dat ze nu meer leerde over de God. Over het offer wat de Heere Jezus had gebracht voor haar, haar kinderen en ook voor hem.

We zijn heel dankbaar dat het een stuk beter gaat met dit jonge gezin. De voorganger houdt contact met hen en helpt hen waar nodig.

De moeder van dit verhaal heeft aangegeven niet met naam genoemd te willen worden en ze wilde ook niet op de foto. Op de foto bij dit artikel zien we Irina aan het werk in dit project.

Irina vertelt het Evangelie
Eén babybox kost 50 euro

Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!