Mission Possible / Kerst voor iedereen | Een warme winter 1/5
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Kerst voor iedereen

Ken je het verhaal van het lucifermeisje van H.C. Andersen? Als de avonden donkerder werden, schenen de lichten van de ramen van de huizen, terwijl de families samen naar het banket gingen, maar het lucifermeisje bleef alleen hongerig en koud buiten voor de winternacht. Ze had geen veilig en warm huis om naar toe te gaan. Het arme huis van het meisje was bijna net zo koud als op straat, en ze was bang voor de klappen van haar vader omdat ze geen lucifers had verkocht. Uiteindelijk sterft het meisje. 

Het trieste einde van dit verhaal had anders kunnen zijn. Als iemand het meisje had gezien en haar in veiligheid en warmte had gebracht. Als er ergens een schuilplaats was geweest waar het meisje aan de koude en enge vader had kunnen ontsnappen.

Bij Mission Possible hebben we dit verhaal in het echt meegemaakt. Op kerstavond werd er op de deur van het opvanghuis in Jekaterinenburg geklopt. Voor de deur stonden vijf kinderen: de 12-jarige Ljuba en zijn broers en zussen, van wie de jongste slechts 3 jaar oud was. De borrel van de ouders was al drie dagen bezig en de kinderen hadden geen eten of onderdak. Laat in de avond nam Ljuba zijn broertjes en zusjes mee. Hij had gehoord over ons opvanghuis. Ze liepen een lange afstand naar het huis in het donker, het was -25 graden. Het personeel van onze opvang verwelkomde de angstige, verkleumde en uitgeputte kinderen, zorgde voor hen en bezorgde hen een echte kerst.

Nu komen de feestdagen dichterbij. Onze huizen vullen zich met warmte en gezelligheid. We kijken vol verwachting uit naar het Kerstfeest, een feest van Hoop voor deze wereld. Laten we ook stilstaan bij die kinderen die van buiten naar binnen kijken. Deze kerst kunnen we, naast onze eigen dierbaren, ook warmte, liefde en veiligheid bieden aan kinderen en gezinnen in nood in Rusland, Bulgarije, Armenië, Albanië en Oekraïne – en helemaal tot aan de uiteinden van de aarde. Het Kerstfeest en de boodschap van Hoop en liefde is voor iedereen!


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!