Mission Possible / De nachtmerrie van Katya is voorbij
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

De nachtmerrie van Katya is voorbij

Ruim 10 jaar geleden kwamen we haar tegen, Katya samen met haar zus Tanya, in Jekaterinaburg, op straat.  Hun leven was een nachtmerrie. Pas jaren na onze eerste ontmoeting deelde Katya gruwelijke details van haar leven. Al die jaren hebben we haar geholpen. In 2006 maakte EO-Metterdaad een korte reportage over hen. Nu ziet haar leven er heel anders uit. En wat zijn we daar blij mee!

Dit is in het kort haar verhaal.

Katya heeft vele jaren met haar zus en moeder in een kelder gewoond

De alcoholische moeder prostitueerde haar dochters bij mannen sinds ze dertien waren. Toen Katya zestien was stierf hun moeder aan levercirrose. Op dat moment kwamen de beide zussen in contact met onze straatpatrouille.

Zij kwamen regelmatig naar onze dagopvang waar we maaltijden serveerden en een christelijk programma voor straatjongeren organiseerden. Tanya was de eerste die tot geloof kwam, maar ze werd onmiddellijk geminacht door de anderen die met haar op straat leefden: “Je denkt dat je nu heilig bent, maar je bent in vuilnis geboren en zal in vuilnis sterven!” Tanya bezweek voor de druk en de verleiding en hing zichzelf op.

Deze tragische gebeurtenis schokte Katya diep, die zwanger was van haar eerste kind. De baby werd kort daarna geboren. De moeder van de vader van de baby stemde ermee in om het jonge gezin bij haar in een kamer te laten wonen.

Een ander kind werd toen geboren en Katya probeerde voor hen te zorgen onder erg moeilijke omstandigheden. Het drinken van de vader maakte het leven echter onhoudbaar en Katya nam de kinderen mee en vertrok.

Katya met dochter in 2019

Gedurende al die tijd hadden we contact met haar. En ze kwamen in ons opvanghuis wonen. We zorgden voor hen en regelden voor haar officiële documenten zodat ze kinderbijslag ontving voor de kinderen.

Een zeer grote behoefte van het gezin was eigen woonruimte en God beantwoordde dat gebedsverzoek diezelfde lente!
Katya kreeg een overheidstoeslag voor twee kinderen voor eigen huisvesting. Bovendien ontvingen we speciaal voor hen onverwachts een financiële donatie van iemand. Met deze fondsen waren we in staat om een eenkamerappartement voor haar te kopen. Nu hebben zij en de kinderen een klein eigen huis!

Mission Possible Jekaterinaburg Katya

Katya in de kelder in 2006


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!