Mission Possible / Jong weduwe, hoe nu verder? Natalia’s verhaal | Asbest
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Helemaal alleen

In september 2022 kwam Natalia bij ons in het opvangcentrum. Ze is weduwe en heeft twee kinderen. Sofia van 9 jaar en Bogdan van 3 jaar oud. Haar man was astmatisch en is in 2021 overleden aan de gevolgen van Covid.

Na zijn overlijden voelde Natalia zich leeg en eenzaam. Haar hele wereld stortte in. Op de automatische piloot zorgde ze nog voor haar kinderen, maar haar hart zat op slot. Ze kookte, deed de was en het huishouden, zonder enige liefde. Ze was onverschillig. Haar emoties verdoofde Natalia met alcohol en ze begon steeds meer te drinken.

Alarm

Sofia kwam regelmatig niet op school en haar schoolresultaten gingen hard achteruit. De jeugdbescherming kwam een kijkje nemen bij Natalia. Op het eerste gezicht leek er niets aan de hand. Het huis was schoon en er stond soep klaar voor het avondeten. Natalia werd gewaarschuwd dat ze ervoor moest zorgen dat Sofia op school kwam.  

Uiteindelijk sloegen Natalia´s familieleden alarm. Haar zus en schoonmoeder waren bang dat de alcoholverslaving op termijn grote gevolgen zouden hebben voor het gezin. Ze belden naar ons opvanghuis en legden ons alles uit. Ze vroegen of we konden helpen.

Natalia stemde in met een gesprek met ons. En toen we haar ontmoetten en met haar spraken moest ze voortdurend huilen. Ze was zo ontzettend eenzaam en wist niet hoe ze verder moest. Natalia besluit om een tijdje bij ons te komen wonen om haar verslaving onder controle te krijgen en om opnieuw haar leven vorm te geven.

Opnieuw leren leven

Bij ons in het centrum wonen meer vrouwen met kinderen die alleen verder moeten. De verhalen van deze vrouwen troostten Natalia. Ze ziet dat we een grote familie zijn, als kinderen van één God. De andere vrouwen getuigden van de kracht en hulp van God in hun leven en nodigen Natalia uit om mee te gaan naar de kerk.  

Inmiddels noemt Natalia zich christen en wil ze graag bij God´s grote en hechte familie horen. Ze leert veel over hoe het leven er onder Zijn zegen ziet en is een stuk opgewekter. We helpen Natalia en Sofia bij hun relatie onderling. Sofia is getraumatiseerd door het overlijden van haar vader en het emotioneel moeten missen van haar moeder. Natalia leert Sofia haar gevoelens en emoties te tonen. Nu de liefde van de Heere Jezus in het hart van Natalia leeft, kan ze weer uitdelen aan haar kinderen. Natalia is vastbesloten de strijd voort te zetten en is er zeker van dat ze met de Heer en met Gods familie alles zal overwinnen!

De komende periode zullen we Natalia en haar kinderen helpen om weer op zichzelf te gaan wonen en deze positieve lijn vast te houden.

Natalia als ze met haar kinderen bij ons centrum arriveert
Julia bakt appelflapjes

Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!