Mission Possible / Hulpverlening, nu & straks | Actueel Oekraïne
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Als je al gegeven hebt, voel je dan niet aangesproken. We zijn je dankbaar! We willen als organisatie nu zoveel mogelijk mensen bereiken om zoveel mogelijk hulp te kunnen verlenen. Voor nu en voor straks. Want ook dan zal er hulp nodig blijven.

Als je verder wilt helpen: deel de actie met je vrienden en familie en blijf bidden voor de mensen in Oekraïne, voor de mensen in Rusland en voor ons. Het zijn intensieve dagen, die weken beginnen te worden.

Nu noodhulp: beddengoed

Via lokale contacten zijn wij als Mission Possible in contact met een lokale kerk in de stad Chernivtsi, een stad in het noordwesten van Oekraïne. Deze stad barst uit zijn voegen. Tienduizenden mensen maken hier een stop op weg naar de grens met Moldavië. De lokale kerk vangt een deel van deze mensen op en voorziet ze van eten, drinken en een slaapplaats. Om dit goed te doen, heeft de kerk samen met Mission Possible, 300 dekens en kussens besteld. Die worden nu geleverd. Daarnaast hebben we aan deze kerk fondsen voor het inkopen van eten beschikbaar gesteld.

Voedselhulp, verzorgingsproducten en medicijnen

We krijgen deze week veel telefoontjes van mensen die ons goederen ter beschikking willen stellen om te transporteren naar Oekraïne. Als Mission Possible doen we dat niet. Het is erg kostbaar, zowel in tijd als in geld, om deze goederen te transporteren, terwijl ze lokaal veel goedkoper verkrijgbaar zijn. Dubbel duur dus. Onze lokale contacten zijn ter plaatse hard aan het werk om hulp te verlenen en hebben nu geld nodig voor brandstof en andere zaken. Als Mission Possible geloven we in lokale hulpverlening, door lokale mensen met lokale goederen. Ook in tijden van crisis. Onze focus ligt op het inzamelen van geld, zodat er genoeg fondsen voor onze collega’s beschikbaar zijn om dat te doen waar zij goed in zijn: hulpverlening

Straks

Deze crisis is niet zomaar voorbij. Ook al zouden de strijdende partijen direct stoppen, de nasleep zal gigantisch zijn. Daarom bereiden we ons ook voor op dat wat er gaat komen. We richten ons daarbij op de mensen die achterblijven in de Odessa regio. In deze regio werken we al jarenlang samen met de lokale kerken om praktisch aanwezig te zijn met de liefde van de Here Jezus en hebben we veel contacten. In de dorpen waar we werken is veel armoede. Mensen leven op dit moment van hun allerlaatste reserves. En door deze oorlog is de economie compleet ingestort. Mensen zitten zonder inkomen, producten worden schaars, prijzen stijgen en inflatie neemt toe. En niet alleen economisch is het zwaar. Ook geestelijk maken deze mensen veel mee. Onze bedoeling is om straks, als de gevechten zijn gestopt, direct aanwezig te zijn met voedselproducten, verzorgingsproducten en, waar nodig, medicijnen. Dit doen we, in lijn met onze visie en via ons vertrouwde netwerk: de lokale kerk. We gaan niet alleen de producten uitdelen, maar ook delen van de liefde van God die wij mochten ontvangen. Je helpt ons door mee te bidden, geld over te maken en deze actie te delen in je netwerk.

De dekens en kussens zijn net geleverd.

QRCode-Oekraine-crisis

Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!