Mission Possible / Het verhaal van Tanya
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Het verhaal van Tanya

Afgelopen week kreeg ik vanuit Tsjeljabinsk het verhaal van Tanya doorgestuurd. Dit verhaal maakt indruk op mij. Door trouw te zijn maken we het verschil voor haar en haar kinderen. Tanya is een oude bekende van Mission Possible. Eerder konden we veel voor haar betekenen, mede dankzij uw steun!
Door de Covid19-Pandemie is het weer moeilijk voor haar. Gelukkig klopt ze aan bij ons, zodat wij haar weer kunnen helpen, en ze niet terugvalt in oude, slechte gewoonten. Dat is fijn voor haar, en voor haar beide meiden.
Leest u het verhaal van Tanya en ziet u welk verschil we samen mogen maken.

Als jong meisje was Tanya avontuurlijk en stoer. Ze speelde nooit met poppen. In plaats daarvan was ze betrokken bij de straatbendes met jongens. Stelen en ruzie krijgen met andere bendes, dat was avontuur. Toen Tanya opgroeide, bleef ze in de problemen komen.
Op 17-jarige leeftijd kreeg ze een kindje. Twee jaar later begon ze drugs te gebruiken en raakte ze verslaafd.
“Ik heb ooit drugs geprobeerd met vrienden en het voelde goed.”
Niemand was verbaasd dat Tanya op tweeëntwintigjarige leeftijd in de gevangenis zat. Haar zoon werd naar een weeshuis gebracht en ze kreeg geen ouderlijke rechten. Na te zijn vrijgelaten uit de gevangenis, ontmoette Tanya Alexey.
“Hij was de prins van mijn dromen!”
Alexey was veel ouder dan zij en ze kregen twee dochters.
“Ons gezinsleven ging niet goed.”
Tanya bleef drugs gebruiken en volgde haar oude levensstijl en gewoonten. Het gebeurde vaak dat ze ‘s nachts niet thuiskwam. Alexey verloor de controle en begon steeds meer te drinken. Hij werd gewelddadig tegen Tanya en het gezin werd onder toezicht gesteld van jeugdzorg.
“Ik stond op het punt de voogdij voor de meisjes te verliezen.”
Toen kwam er een keerpunt in het leven van Tanya. Zij en de kinderen kregen een plaats in het rehabilitatiecentrum van Mission Possible in Asbest. Ze bleven daar anderhalf jaar. Gedurende die tijd kwam Tanya tot geloof in Christus en werd ze vrij van drugs.
“Het moeilijkste voor mij was om in mezelf de moederliefde voor mijn kinderen te vinden. Als ik werd gevraagd om met de kinderen te spelen of iets samen met hen te doen, zei ik meteen: “Nee, ik weet niet hoe ik dat moet doen! – Maar geleidelijk leerde ik hen genegenheid en liefde te tonen.”
Toen Tanya het centrum gerehabiliteerd verliet, kreeg ze een baan met een appartement.
Twee jaar lang ging alles goed. Toen kwam de pandemie. Tanya verloor haar baan en ook het appartement.
“We waren plotseling dakloos en er waren geen voorzieningen voor ons om dit op te vangen!”

Tanya nam contact met ons op en er werd een plaats voor hen geregeld in ons opvanghuis in Tsjeljabinsk.

Het is bemoedigend om te zien dat het goed gaat met Tanya en haar dochters. De meisjes zijn vrolijk en eerlijk, Tanya is energiek en positief ingesteld.

Zodra Tanya naar ons centrum kwam, begon ze te helpen met het dagelijkse werk. Ze kan niet stilzitten, maar pakt alles aan waar hulp nodig is. Haar oudste dochter gaat naar school en de jongste naar het kinderdagverblijf.
Vanuit Mission Possible ondersteunen we het gezin zolang ze hulp nodig hebben. We zijn actief op zoek naar een baan en huisvesting, samen met Tanya. En bovenal bidden we dat God hun leven zal blijven leiden. Bidt u mee?
Geef voor Tanya en haar meiden. Eén dag in de dagopvang kost € 10,-

Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!