Mission Possible / Verhalen uit Tsjeljabinsk
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Alena, 22 jaar

Alena werd bij ons gebracht met een baby van 2 maanden oud. Haar man werd het land uitgezet en zij kon nergens heen. Nadat ze 2 maanden bij ons was, bleek ze weer zwanger te zijn. Ze wist niet goed wat ze hiermee aan moest en overwoog een abortus. Na veel gesprekken, besloot ze toch deze baby te houden. Hier zijn we erg dankbaar voor. Alena kreeg een prachtige dochter, Xenia. Nadat ze hersteld was van de bevalling konden we haar helpen om op eigen benen te staan. Inmiddels woont Alena zelfstandig en heeft ze een baan. Alena heeft de Here leren kennen tijdens haar verblijf bij ons. Ze heeft zich aangesloten bij een plaatselijke gemeente. 

Yana, 35 jaar

Yana vlucht naar ons centrum omdat haar man haar veel en hard slaat. Als ze bij ons aanklopt heeft ze twee kleine kinderen bij zich en is ze 6 maanden zwanger van haar derde kindje. Ze bevalt bij ons van haar dochter, Sophia.

Yana heeft een pedagogische opleiding. Inmiddels is ze actief binnen ons Moeder & Kind centrum en onderwijst ze de kinderen die te maken hebben met een ontwikkelingsachterstand. Daarnaast heeft ze de Here leren kennen tijdens haar verblijf bij ons. Zij en haar kinderen hebben zich aangesloten bij de gemeente. 

Tsjeljabinsk

In Tsjeljabinsk vangen we vrouwen die te maken hebben met huiselijk geweld op. We zijn een veilige vluchtplek voor vrouwen die acuut onze hulp nodig hebben. Ze weten zich welkom, mét hun kinderen. We bouwen aan het zelfvertrouwen van de vrouwen en hun kinderen. We ondersteunen moeders in de verzorging van hun kinderen en bieden traumaverwerking voor de vrouwen en hun kinderen. Verder bieden we hulp bij het regelen van de juridische zaken, huisvesting en een baan. Preventief vragen we aandacht bij lokale en landelijke overheid voor het probleem van huiselijk geweld. We maken de samenleving bewust van dit probleem o.a. door middel van interviews op de lokale radio/tv.


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!