Mission Possible / Het Rusland lespakket
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Leren uw leerlingen straks van een Russische leeftijdgenoot?

Hoeveel roebels is een euro waard? Hoe leeft een kind in Rusland? En wie was Lenin? Met het Rusland-lespakket van Mission Possible leren uw leerlingen op een speelse manier over het grootste land ter wereld. Benieuwd? Neem hier alvast een kijkje op de website.

Waarom een lespakket over Rusland?

Rusland heeft een rijke cultuur en geschiedenis. Toch weten veel Nederlanders er maar weinig over. Rusland blijkt een land waar veel van te ontdekken valt, ook voor kinderen. Bovendien is Rusland het belangrijkste werkgebied van Mission Possible: waar veel mensen buiten ons gezichtsveld in schrijnende omstandigheden leven. Op uw school leren kinderen daarover met het Rusland-lespakket.

 

Hoe ziet het lespakket eruit?

Het lespakket is een vlot geschreven en fris vormgegeven set van lesmaterialen, waar alle groepen op hun eigen niveau mee aan de slag kunnen. De leerlingen krijgen door een filmpje een kijkje in het leven van een Russische leeftijdsgenoot. Zo maken ze op een persoonlijke en herkenbare manier kennis met een andere cultuur. Het filmpje wordt voor verschillende lessen gebruikt, het Russische kind vormt een leidraad door verschillende onderwerpen. Twee van de filmpjes vindt u onderaan deze pagina.

Het lespakket wordt ondersteunt door een uitgebreide website. Vadertje Vorst geeft het lespakket een gezicht. Deze figuur uit een bekend Russisch sprookje vertelt over het communisme, de geschiedenis van de Tsaren, de barre kou op de toendra, en over de opvangtehuizen van Mission Possible.

M.b.v. het Rusland-spel leren kinderen op een speelse manier allerlei weetjes over de Russische maatschappij, geschiedenis, geografie en cultuur.

Wat zit er in het lespakket?

Het lespakket is makkelijk in gebruik, leerzaam en leuk. De lessen zijn ontwikkeld door ervaren docenten uit het basisonderwijs: uw garantie voor pedagogisch verantwoorde stof. In het lespakket vindt u inspiratie en materialen voor vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Ook kan er makkelijk een vertaalslag naar muziek, rekenen en bewegingsonderwijs gemaakt worden.

lespakket

Hoe werkt het lespakket?

Het lespakket vormt de basis van een schoolproject. Het is modulair opgebouwd: u kunt naar wens onderdelen gebruiken (of juist niet) en uitbreiden met uw eigen initiatieven. Tijdens het project leren, spelen en werken kinderen over Rusland. En ondertussen zamelen ze geld in voor het werk van Mission Possible. Met een zelfgemaakte spaarpot of spaarkaart, die ze vullen met hun zakgeld of door geld dat ze ophalen met klusjes of sponsoracties. Het project wordt afgesloten met een gezamenlijke inzamelingsactie, die geheel naar eigen wens ingevuld kan worden. Denk aan een grote sponsoractie, een Rusland-braderie, een spelletjesmiddag of een zelfgeorganiseerd ‘Russisch ballet’.

457

maal groter dan Nederland

160

volken in Rusland

144

miljoen inwoners in Rusland

Benieuwd naar het volledige lespakket? Geef uw school op voor het Rusland-project en ontvang gratis toegang tot alle lesmaterialen. Neem hier contact op voor meer informatie.

 


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!