Mission Possible / Feest rond de kerstboom | Een warme winter 5/5
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Feest rond de kerstboom

Ons hulpverleningsteam in Jekaterinenburg bezoekt drie keer per week gezinnen in nood. Deze gezinnen ontvangen onder meer voedsel en kleding. Ook wordt er advies gegeven over allerlei zaken en wordt er medische zorg geregeld voor de kinderen. De gezinnen hebben verschillende problemen. De kinderen worden altijd het hardst getroffen in deze situaties. Verschillende gezinnen wonen in gebouwen waar keuken, was- en toiletvoorzieningen moeten worden gedeeld. Zelfs grote gezinnen hebben maar één kleine kamer om met elkaar te leven en te slapen.

Anna’s familie woont in zo. Ze is een voormalig straatkind, dat we leerden kennen toen ze nog op straat leefde. Anna en haar man, die aan allerlei gezondheidsproblemen lijdt, hebben vijf kinderen. Het gezin woont in een krappe kamer die weinig ruimte biedt. Er is alleen ruimte om de bedden neer te zetten. De kinderen hebben niet eens genoeg ruimte om te spelen.

Wij helpen dit gezin al een aantal jaren. Hoewel ze het nog steeds moeilijk hebben, is er veel ten goede veranderd. De ouders zijn bijvoorbeeld van de alcohol af. Dit heeft een grote rol gespeeld in het leven van de kinderen in het gezin.

Spruce of Wishes Celebration

We brengen de kinderen vaak naar ons opvangcentrum om te eten, te wassen en te spelen. De familie neemt deel aan evenementen die we organiseren. Het grootste evenement is de jaarlijkse “Spruce of Wishes Celebration” in de wijk. Op het feest delen we het Kerstevangelie met liedjes en optredens en eten we samen een feestelijke maaltijd. Het leukste moment is wanneer de kinderen een pakket met hun eigen naam vinden van de prachtig versierde “Spruce of Wishes” met een eigen cadeau erin!

De familie van Anna en de andere uitgenodigde kinderen zouden zo’n kerst niet zelf kunnen organiseren.Vooraf worden de cadeauwensen van de kinderen verzameld en gekocht. De zaal wordt prachtig versierd. De viering is heel ontroerend, niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de ouders. Velen van hen hebben zelf als kind geen echte kerst meegemaakt, net als Anna. En het is niet alleen genieten voor de gezinnen, ook voor de medewerkers die dit organiseren is het het hoogtepunt van het jaar. Van het goede dat God hun heeft gegeven, mogen ze doorgeven.


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!