Mission Possible / Een periodieke schenking
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Een automatische overboeking

Er zijn twee mogelijkheden voor een automatische overboeking:

1: Dit kun je zelf regelen via internetbankieren bij je eigen bank.

Bij een betaalopdracht wordt de mogelijkheid geboden om i.p.v. eenmalige betaling een wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse betaling te doen. Er zijn zelfs meer opties. Het voordeel van deze methode is dat je zelf op elk gewenst moment de betaling kunt stopzetten.

2: Het afgeven van een automatische incasso aan Mission Possible Nederland. In dat geval zorgen wij ervoor dat het gewenste bedrag op gewenste datum wordt afgeschreven. Voor het stopzetten van deze betaling stuur je eenvoudig een bericht naar Mission Possible Nederland.

Vul voor een automatische incasso het formulier hiernaast in. Met deze gegevens kunnen wij een automatische incasso aanmaken. Na invullen van het formulier ontvang je een persoonlijke e-mail ter bevestiging van je incasso. 

Een automatische overboeking en/of een periodieke schenking:

Een periodieke schenking is een vast bedrag dat iemand elk jaar aan dezelfde organisatie schenkt, voor minimaal vijf jaar. De gever kiest zelf welk bedrag gegeven wordt. Deze schenking werd voorheen bij een notaris vastgelegd in een akte (een periodiek notariële schenking). Vanaf 2014 is dat niet meer nodig en voldoet een schenkingsovereenkomst die schriftelijk is vastgelegd tussen de gever en de ontvangende ANBI-organisatie. De Belastingdienst heeft hiervoor een formulier opgesteld: ‘Overeenkomst Periodieke gift in geld’. Daardoor vervallen de notariskosten voor het afsluiten van een akte.

Periodieke gift, Roma-kinderen Bulgarije

Voordeel

Bij de gewone giften is er een drempel van één procent van uw inkomen en een maximum van tien procent van het inkomen dat aftrekbaar is; een periodieke gift is volledig aftrekbaar, mits deze in een schenkingsovereenkomst is vastgelegd. In de praktijk is een periodieke schenking vooral gunstig voor mensen die meer dan 11% van hun bruto jaarinkomen schenken.

U kunt u voordeel berekenen via de schenkcalculator.

Stopzetten

De periodieke schenking kan eerder stopgezet worden wanneer de schenker overlijdt of bij onvoorziene gebeurtenissen zoals arbeidsongeschiktheid of werkeloosheid.

Periodieke schenking afsluiten

  1. Vul de modelovereenkomst van de Belastingdienst online in en print deze vervolgens uit. Klik hier om naar de modelovereenkomst van de Belastingdienst te gaan.
  2. Stuur beide delen van het formulier naar Stichting Mission Possible Nederland, Postbus 1715, 9701 BS Groningen.
  3. Zodra wij deze formulieren ingevuld van u hebben ontvangen, zullen wij het completeren, tekenen en uw exemplaar aan u retourneren.

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen.


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!