Mission Possible / Een groot cadeau, in de ruïnes van het huis | Een warme winter 4/5
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Een groot cadeau, in de ruïnes van het huis

In zijn Evangelie beschrijft Lukas hoe de engel in de Kerstnacht Gods grote geschenk aankondigde aan de herders in het veld : “Vrees niet! Ik verklaar u goed nieuws, een grote vreugde voor het hele volk. Vandaag is de Verlosser voor u geboren in de stad van David. Hij is de Christus, de Heer.” Elena leerde deze boodschap begrijpen in de ruïnes van haar huis in een sloppenwijk in Bulgarije. Pastor Ivan, een Roma pastor in dienst van Mission Possible, vertelt ons het volgende verhaal:

Op een avond gaat mijn telefoon.

“Pastor, in ons dorp is het huis van een arme familie volledig verwoest door brand. Er bleef niets voor hen over. Kan Mission Possible dit gezin helpen?” vroeg de beller.

Twee dagen later arriveren we in het dorp. We hebben eten, kleding, dekens, matrassen en allerlei andere benodigdheden bij ons. Het gezin is in een leeg gebouw getrokken. Ze zijn alles kwijtgeraakt door de brand. 

We worden begroet door Elena, een 50-jarige vrouw met een 5-jarige jongen. Meestal zijn de  Roma-vrouwen van deze leeftijd oma’s, omdat ze hun eerste kinderen als tieners krijgen. Maar Elena en haar man kunnen geen kinderen krijgen. Ze hebben een aantal weeskinderen geadopteerd.

Elena en haar kinderen nemen ons mee naar de ruïnes van haar verbrande huis. Er is groot verdriet in haar ogen als ze ons vertelt over de vernietiging van haar huis en haar leven.

``Ik ben een slecht persoon. Ik heb veel verkeerd gedaan. Iedereen in dit dorp haat me, niemand hier wil ons helpen. En nu komen jullie, vreemden, om mij en mijn familie te helpen!”

Familie

Elena’s man komt er ook aan om ons te ontmoeten. We geven de familie tot slot nog een geschenk, de Bijbel. We vertellen hen wat de Bijbel zegt over de liefde en het offer van Jezus. Elena huilt, ze zegt: “Ik wil Jezus in mijn leven!”

We bidden samen en Elena vraagt Jezus om haar eigen Verlosser te zijn. Na te hebben gebeden, vertelt ze opgewonden hoe ze een vreemde liefde voelt voor iedereen in haar hart – inclusief degenen over wie ze bitterheid voelt. Elena begrijpt niet waar het vandaan kwam.

Maar wij begrijpen het en ik zeg tegen haar: ‘Lieve Elena. Het is Gods invloed. Hij komt in je leven en verdrijft woede uit je hart en verandert het in liefde. Wees niet bang om lief te hebben, maar begin met het tonen van Gods liefde voor iedereen!´


Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!