Mission Possible / Crisis Oekraïne | Actueel
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

Crisis in Oekraïne

Terwijl in Oekraïne de situatie van uur tot uur veranderd, wachten wij hier achter onze laptops, telefoons en tablets gespannen af. Hoe zal het zich ontwikkelen? We zijn deze dagen vast niet de enigen die zich zorgen maken….

We hebben nauw contact met Oleg, onze man in Oekraïne, Odessa. Aan het begin van deze dag was het gelukkig rustig bij hem, maar ook hij is bezorgd. Niet alleen over de oorlog nu, maar ook over de gevolgen op langere termijn.

Bert sprak uitgebreid met hem. Oleg vertelt ons dat hij in zijn woonplaats blijft. Hij is, naast zijn werkzaamheden voor Mission Possible, pastor en voorganger van de lokale gemeente. Hij is actief in een groot pastor netwerk en heeft veel contacten ter plaatse. Hij is bezorgd over de mensen die niet de mogelijkheid hebben om te vluchten of niet weg willen.

Olec wil er, namens Mission Possible, voor de mensen zijn. Want hoe de situatie zich ook zal ontwikkelen, dat de problemen toe zullen nemen en voorlopig niet weggaan, dat staat als een paal boven water. Alles ligt stil en de armoede die er is zal nog meer toenemen.

Hulpactie

We bereiden vanuit ons team een hulpactie voor rondom het uitdelen van voedsel, hygiëneproducten en kleding ter plaatse. Hier hebben we (helaas) ervaring mee vanuit de oorlog die er in 2014 was. Toen konden we veel mensen bereiken met onze actie en hen daarnaast vertellen dat we dat vanuit de liefde voor de Here Jezus doen.

Als je wilt, kun je ons daarbij financieel helpen. Klik op de knop hieronder of geef via de bank op NL 07 RABO 0158 0454 24 o.v.v. Crisis Oekraïne.

Daarnaast willen we je vragen om te bidden voor onze mensen. Niet alleen voor hen in de Oekraïne, maar ook voor onze mensen in Rusland. Ook zij zitten in spanning en hebben niet om deze crisis gevraagd.

Bemoediging

Tot slot willen we afsluiten met een bemoediging. We zijn bezorgd, maar niet wanhopig en vooral niet hopeloos. Ons motto ‘Voor een toekomst vol van Hoop’ komt uit het lied ‘Een toekomst vol van Hoop’ van Sela.
Wij en onze collega’s, vrienden en familie mogen ons gedragen weten:

U geeft een toekomst vol van Hoop
Dat heeft U aan ons beloofd
Niemand anders, U alleen
Leidt ons door dit leven heen

Mission Possible Oekraïne crisis
QRCode-Oekraine-crisis

Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!