Mission Possible / Corona in Oekraïne
Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!

2020-06-Corona-Odessa-villages

De impact van corona in Oekraïne

Quarantaine heeft het normale leven van bijna elke Oekraïner veranderd, met name van mensen op het platteland die in de stad werken en afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Door quarantainebeperkingen konden ze niet aan de slag omdat maar weinig dorpelingen over eigen vervoer beschikken. Gepensioneerden, mensen met een handicap, grote gezinnen hadden geen mogelijkheid om hun ​​pensioen of sociale uitkering te ontvangen, aangezien er geen geldautomaten in de afgelegen dorpen zijn. Veel mensen verloren hun baan door de sluiting van bedrijven of het onvermogen om naar de stad te komen. De meeste Oekraïners leven van salaris tot salaris en hadden simpelweg geen geld om boodschappen te doen.

Studenten op het platteland kwamen voor het eerst in aanraking met online leren door de sluiting van scholen en onderwijsinstellingen, maar waren daar totaal niet op voorbereid. Velen hadden niet de financiële mogelijkheid om een ​​internetpakket te kopen en de benodigde accessoires voor aansluiting op het internet.

Het grote gezin Bonev uit het dorp Mayori

Met deze en vele andere moeilijkheden kreeg het gezin Bonev uit het dorp Mayori te maken. Ook in goede tijden is het moeilijk om voor zeven kinderen te zorgen. Daarom ging Alexander, de vader met enige regelmaat naar Rusland om daar geld te verdienen.

Zo ook in maart maar deze keer kon hij niet terugkeren vanwege zijn Russisch paspoort en was hij genoodzaakt in Rusland te blijven tot dat de quarantaine werd opgeheven.

Tijdens de afwezigheid van de vader werd het laatste spaargeld uitgegeven om eten te kopen. De oudere kinderen verdienden een maaltijd door bij lokale boeren aardbeien te verzamelen. Online studeren was voor hen niet mogelijk omdat het gezin geen geld had voor een internetaansluiting.

Maar God zorgde voor dit gezin en sponsors gaven geld om een ​​smartphone te kopen.

Toen we Ana informeerden over de mogelijkheid om ze een smartphone te geven, was ze heel erg blij. En wat een blijdschap was er in de ogen van de jongste kinderen toen we bij hen op bezoek kwamen in hun kleine, krappe appartement!

Dank God voor deze kans en dank aan de mensen die in deze voor iedereen moeilijke tijd geld doneren.

Tekst gaat verder onder foto

2020-06-Odessa villages Bonevikh Corona

Een kleine herder uit het dorp Marinovka.

Nikita is pas 12, maar hij moet dagelijks de koeien van andere mensen laten grazen zodat de familie iets te eten heeft. Met de komst van quarantaine stopte hij met leren, omdat er geen geld was om verbinding te maken met internet. Moeder verloor haar baan in de stad en hij moest werken zodat de familie zuivelproducten kon krijgen door zijn werk.

We vulden zijn internetaccount aan en hij beloofde ons om online te studeren. Het zusje kreeg ook een kinderbijbel cadeau.

Dank God voor deze kans om Zijn liefde over te brengen aan arme mensen!

Lera 14 jaar oud uit het dorp Marinovka

Lera is 14 jaar oud, ze komt uit een disfunctioneel gezin. Haar ouders zijn verslaafd aan alcohol. Maar ondanks die moeilijkheden deed het meisje erg haar best op school. Door de quarantainemaatregelen kon ze niet meer naar school. En ze had geen geld voor een internetaansluiting. Lera is erg dankbaar dat sponsors haar de mogelijkheid hebben gegeven om voor haar internetaccount te betalen. Nu kan ze de achtste klas afmaken! Onze medewerkers hielpen het meisje met de aansluiting op het ​​online studieprogramma.

Sasha Podolyanets 17 jaar oud uit het dorp Marinovka

Sasha heeft een heel moeilijk leven. Zijn vader, zolang hij zich hem herinnert, zit regelmatig in de gevangenis en als de termijn eindigt, blijft hij niet lang thuis. Zijn moeder werkt haar hele leven hard op een boerderij om haar twee jonge zonen en zichzelf te onderhouden. Sasha zit al in de 11e klas en hij heeft een droom – politieagent worden om misdaad te bestrijden, hij wil niet leven zoals zijn vader.

We gaven Sasha een internetpakket en een disc zodat hij zijn studie kon voortzetten. Hij is de mensen die hem helpen zijn droom te realiseren oprecht dankbaar!

Nastya 17 jaar oud uit het dorp Novoemetovka

Nastya is de oudste van het gezin. Ze zit in de 11e (laatste) klas. Nastya’s vader is ziek; hij heeft tuberculose. Haar drie jongere broers hebben een handicap. In verband met quarantaine werd vader door het ziekenhuis naar huis gestuurd. Nu moet hij op eigen kosten worden behandeld. Ook de broers werden van het internaat naar huis gestuurd. Thuis was de situatie al niet gemakkelijk en is nu buitengewoon moeilijk geworden. Nastya wil klas 11 afmaken en een vervolgopleiding doen. Heel erg bedankt voor de mogelijkheid om voor haar online te betalen!

Alena Gracheva uit het dorp Mayori

Alyona is de moeder van zes kinderen en ze staat er alleen voor. Tijdens de quarantaine kwamen ze in grote financiële problemen. Hierdoor konden kinderen niet online onderwijs krijgen. We hebben haar mobiel internet aangevuld zodat kinderen hun school succesvol kunnen afronden, veel dank aan de sponsors!

Steun onze opvang in Odessa!

Help ons dit verhaal te vertellen en deel het via je socials!